Preskočite na glavni sadržaj

Dodjela godišnjih novinarskih nagrada HND-a

​U povodu Svjetskog dana slobode medija 3. svibnja 2023. Hrvatsko novinarsko društvo dodijelit će godišnje novinarske nagrade za najbolje radove objavljene u 2022. godini. Svečanost će se moći pratiti putem YouTube i Facebook stranice HND-a.
vrijeme: 03.05.2023. -
url: http://www.hnd.hr

Dodjeljuju se nagrade Marija Jurić Zagorka za internetsko, pisano, radijsko i televizijsko novinarstvo, Jasna Babić za istraživačko novinarstvo, Nikša Antonini za najbolju fotografiju, Žarko Kaić za najbolji snimateljski rad, Otokar Keršovani za životno djelo te nagrada Novinar/Novinarka godine. Također, HND će dodijeliti i Priznanje Milan Grlović zaslužnim novinarima, članovima HND-a, za dugogodišnji rad u HND-u i značajni doprinos razvitku novinarske organizacije i ugledu profesije te jačanju medijskih sloboda.

Svečana dodjela nagrada održat će se u srijedu, 3. svibnja 2023. u Novinarskom domu (Perkovčeva 2) s početkom u 18 sati, a moći će se pratiti putem YouTubea i Facebooka HND-a.

Dan uoči Svjetskog dana slobode medija, u utorak, 2. svibnja 2023. s početkom u 11 sati u Novinarskom domu bit će predstavljeni novi rezultati HND-ove godišnje ankete o tužbama za povredu ugleda i časti protiv novinara, urednika i medija.

Nakon predstavljanja rezultata otvaramo raspravu u kojoj će sudjelovati predstavnici ministarstava, suci, odvjetnici, novinari i urednici medija, koji će govoriti o pritiscima SLAPP-tužbi na slobodu medija te mehanizmima zaštite od zloupotrebe pravosudnog sustava za ušutkivanje kritičkih glasova.