Preskočite na glavni sadržaj

Do kraja veljače slobodan ulaz na Tvrđavu Barone

Ulaz na Tvrđave Barone i sv. Ivana slobodan je sve do kraja veljače 2024., a tijekom četiri nedjelje u mjesecu bit će održane različite dječje radionice. Dječja druženja na Baroneu počinju radionicom 'Pisar kralja Krešimira' u nedjelju, 4. veljače, s početkom u 11 sati.
vrijeme: 01.02.2024. - 29.02.2024.
mjesto: Šibenik
url: https://www.tvrdjava-kulture.hr/hr/

Polaznici radionice upoznat će se sa sadržajem povelje koju je davne 1066. godine izdao hrvatski kralj Petar Krešimir IV, a u kojoj se prvi put spominje ime grada Šibenika. Kada nauče detalje kako je i zašto nastala, mali će polaznici sami nalivperom potpisati svoju povelju i ponijeti je kući ili u školu. Radionica je namijenjena djeci starijoj od 7 godina, a može ih sudjelovati najviše 25 pa su prijave obvezne na citypoint@tvrdjava-kulture.hr do subote 3. veljače u 15 sati.
 
Radionica 'Moj novčić' bit će održana u nedjelju 11. veljače u 11 sati za djecu stariju od 6 godina. Jednoj od najomiljenijih dječjih radionica tema je šibenski bagatin, novac koji se na našem području koristio dva stoljeća. Kako je izgledao, od kojeg je materijala bio izrađen i na koji način, djeca će naučiti dok izrađuju vlastitu repliku tog novčića u glini. Kako je broj sudionika ograničen, prijave su obavezne na mail citypoint@tvrdjava-kulture.hr do subote 10. veljače u 15 sati.
 
Treće nedjelje u mjesecu u 11 sati na rasporedu je radionica 'Mala škola mirisa', također namijenjena djeci starijoj od 6 godina. Prepoznavanje mirisa začinskog bilja i aroma mediteranskog kraja - lovora, ružmarina, lavande, kadulje i bosiljka - nije lako, kao ni svaki miris pridružiti fotografiji odgovarajuće biljke. Stoga će djeca nakon uspješno odrađene radionice dobiti diplomu o završenoj Maloj školi mediteranskih mirisa! Prijave su obavezne na mail citypoint@tvrdjava-kulture.hr do subote 17. veljače u 15 sati.
 
Radionica 'Eko čuvari tvrđava' zakazana je za zadnju nedjelju u mjesecu, 25. veljače u 11 sati, a za cilj ima dočarati koliku količinu otpada danas stvaramo u svakodnevnom životu i potaknuti djecu da i sama aktivno sudjeluju u njegovom smanjivanju. Sudjelovati može najviše 25 polaznika starijih od 7 godina, a prijaviti ih možete do subote 24. veljače u 15 sati na mail citypoint@tvrdjava-kulture.hr.
 
Inače, svake nedjelje u veljači traje akcija učlanjenja u Klub prijatelja 1+1! Uz slobodan ulaz na šibenske tvrđave tijekom cijele godine, članska iskaznica omogućuje i kupovinu ulaznica za koncerte, filmove i druga događanja u organizaciji Tvrđave kulture po povoljnijoj cijeni, a više detalja naći ćete ovdje.