Preskočite na glavni sadržaj

'Djevojčica sa šibicama' u Mozaikovoj slušaonici

'Djevojčica sa šibicama' u Mozaikovoj slušaonici
'Djevojčica sa šibicama' Hansa Christiana Andersena nova je priča u Mozaikovoj slušaonici
Ovo je vjerojatno jedna od najtužnijih Andersenovih bajki smještena u 19. stoljeće koja opisuje nesretnu sudbinu male djevojčice koje proživljava teške trenutke i doslovno umire od hladnoće i gladi dok su ostali zaokupljeni blještavilom novogodišnje noći.
Ovime nam autor govori da ponekad zastanemo i razmislimo. Život nisu samo slavlja i blještavilo već i ovakvi nesretni trenuci. Moramo biti zahvalni na onome što imamo, a ne samo težiti materijalnim stvarima i bogatstvu. Moramo ispuniti naša srca ljubavlju i toplinom i misliti i na one koji žive u siromaštvu i neimaštini.
 
Priča je popraćena predivnim i čarobnim ilustracijama Patricija Alejandra Aguera Mariña, a spikerica Mirela Matković udahnula je život omiljenoj bajci brojnih generacija.

Osmu audio slikovnicu možete poslušati na ovom linku: https://youtu.be/HY_DSuqrJpc

 

Podsjetimo, u godini koja je proglašena Godinom čitanja, Mozaik knjiga krenula je s projektom besplatnih audio slikovnica namijenjenih ponajprije najmlađim korisnicima pod nazivom Mozaikova slušaonica. Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija.
O projektu


Objava: srpanj 2022.