Preskočite na glavni sadržaj

Dizajnerska početnica: Ponovo novo

U okviru programa Dizajnerska početnica, u subotu 4. ožujka u Hrvatskom dizajnerskom društvu u Zagrebu održat će se besplatna radionica 'Ponovo novo', namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole. 
vrijeme: 04.03.2023. -
prijava: 03.03.2023
url: http://dizajn.hr/
Voditeljica radionice je dizajnerica Nataša Mihaljčišin. Rok za prijavu je petak 3. ožujka do 15 sati, radionica je namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole.
Radionica ima za cilj  upoznati djecu kako brza i pretjerana potrošnja djeluje na okoliš i koliko je važno biti svjestan štetnog utjecaja u povećanom stvaranju otpada.

Radionica započinje razgovorom o odjeći; kako ju nosimo, koliko dugo, kad je više ne želimo nositi i što nam je u vezi s odjećom važno, te kako razmišljamo o njenom redizajniranju i obnavljanju. Upoznali bi se s pojmom dekonstrukcije u dizajnu i primijenili bi ga u preoblikovanju nekih svojih starih, već iznošenih, odjevnih komada koje nam je ili bilo teško odbaciti ili smo mislili da ih više ne želimo nositi. Jednostavnim dizajnersko tehničkim postupcima bi se reanimirale potrošene vrijednosti.

Datum održavanja: subota, 4. ožujka 2023. godine, s početkom u 10 sati.

Predviđeno trajanje radionice je 2h (od 10.00 – 12.00).

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 3. ožujka 2023. godine do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Napomena: mole se djeca da na radionicu donesu vlastite odjevne predmete koje više ne nose.