Preskočite na glavni sadržaj

'Divlja simfonija' - radionica za djecu

U program Male škole suvremenog plesa, plesna udruga 'Tiramola', uključila je i zanimljive radionice za djecu. Prva radionica će se održati u subotu, 13. travnja, od 17 do 19 sati, u dvorani Beton kino splitskog Doma mladih. Riječ je o radionici 'Divlja simfonija', koju će voditi Nikolina Dolfić Tomić, a namijenjena djeci od 8 do 12 godina.
vrijeme: 13.04.2024. -
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/PlesnaudrugaTiramola/

Radionica „Divlja simfonija“ temelji se na istoimenoj slikovnici i glazbi književnika i glazbenika Dana Browna. Djeca će se kroz poeziju i glazbu upoznati s plesnom i scenskom tehnikom te razvijati maštu kroz igru i pokret. Kroz zanimljive plesne sekvence, kreativne zadatke i improvizacije, djeca će istraživati i razvijati kreativnost pri osmišljavanju plesnih sekvenci, razvijati svijest o vlastitom tijelu i njegovim mogućnostima, kao i o kretanju unutar grupe i prostora u kojem se nalazimo. Istraživat ćemo kako različiti tempo, ritam i melodija u glazbi utječu na naše emocije te na kraju i na sam plesni pokret. Cijela radionica osmišljena je na način da djeca kroz igru i zanimljive zadatke, samostalno kreiraju zajedničku koreografiju na odabranu glazbu Dana Browna.
 
Radionicu će voditi Nikolina Dolfić Tomić, plesačica, plesna pedagoginja i koreografkinja s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom i mladima. Svoju prvu plesnu naobrazbu stekla je u Osnovnoj glazbenoj školi  „Blagoje Bersa“ u Zadru, pod vodstvom Nives Šimatović Predovan. Nakon toga usavršavala se  na brojnim plesnim radionicama i u Zadarskom plesnom ansamblu Sanje Petrovski, u kojem je desetak godina djelovala kao  plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja te ostvarila niz produkcija, predstava i solo  izvedbi. Od 2017. predsjednica je plesne udruge „Tiramola“  koja je u svom djelovanju orijentirana na edukaciju na području suvremenog plesa i pokreta  te na produkciju i distribuciju plesno-kazališnih projekata.
 
Prijave na radionicu se primaju na mail plesnaudrugatiramola@gmail.com ili na whatsapp 091/781-9243. Broj mjesta je ograničen. Kotizacija za radionicu iznosi 15 eura.
 
Program Mala škola suvremenog plesa provodi se uz podršku Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.