Preskočite na glavni sadržaj

Disney rapsodija na senzornim projekcijama na čak četiri lokacije diljem Hrvatske

Proljeće donosi čak četiri nove senzorne projekcije u kojima će djeca imati priliku zaroniti u Disneyevu čaroliju i pogledati dva njihova najveća hita: ‘Snjeguljicu i sedam patuljaka’ i ‘Bambija’, miljenika djece već preko 80 godina. Prve projekcije održat će se 27. travnja u Kinu Velebit u Koprivnici i u Kinu Samobor, u 11 sati. Prilagođenim uvjetima, senzorne projekcije pružaju sigurno, toplo i ugodno okruženje za svu djecu.
vrijeme: 27.04.2024. - 08.05.2024.
url: http://www.hfs.hr/

U Koprivnici i Samoboru prikazat će se film 'Bambi', sinkroniziran na hrvatski.
 
Dom senzornih projekcija postalo je i novootvoreno kino Edison u Karlovcu gdje će se 28. travnja u 12:30 također prikazati film Bambi.
 
Posljednja ovosezonska senzorna projekcija u Zagrebu, održat će se 8. svibnja u kinu Kinoteka u 10 sati. U Kinoteci će se prikazati film Snjeguljica i sedam patuljaka. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.
 
Pod krilaticom “Kino dostupno svima” senzorne projekcije šire poruku o toleranciji i prihvaćanju različitosti. Senzorne projekcije omogućavaju sigurno okruženje za djecu s neurorazličitostima jer se filmovi gledaju s prigušenim svjetlima i tišim zvukom. Za vrijeme projekcije djeca se mogu međusobno družiti, prošetati ili grickati svoju najdražu grickalicu.
 
Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine dr. sc. Eva Brlek, prof. edukacijske rehabilitacije i psihoterapeutkinja, i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti.
 
Senzornim se projekcijama sudjelovanje u kulturnim događanjima omogućuje za svu djecu, s naglaskom na udobnost i osjećaj dobrodošlice u kinu. Upravo je kino to mjesto u kojem djeca u društvu vršnjaka mogu kroz socijalnu interakciju, u uvjetima koji su optimalni za njihov senzorni sustav, usvajati nova ponašanja, komunikacijske obrasce i edukativne sadržaje. Programom se u kino dvorani stvara siguran prostor za međusobno upoznavanje, učenje i prihvaćanje tuđe različitosti i osobitosti pri čemu djeca uče o empatičnom i tolerantnom ophođenju prema drugima.
 
U projekt je uključeno više kina diljem Hrvatske, a informacije o novim projekcijama bit će naknadno objavljene na stranicama Hrvatskog filmskog saveza. Ovim putem pozivamo sve gradove i kina da se uključe i podrže projekt te na taj način podrže neurorazličitost u svojim lokalnim sredinama.
 
Sve dodatne informacije možete saznati slanjem upita na e-mail adresu senzorne@hfs.hr.
 
Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.