Preskočite na glavni sadržaj

Disku(r)sija: Melida Travančić i Sara Kopeczky Bajić

Ovomjesečna Disku(r)sija održat će se u petak, 27. svibnja, s početkom u 18,30 sati, u vanjskom prostoru kafića Misto Street Food Bar u Bosanskoj 11 u Splitu. U razgovoru će sudjelovati dvije spisateljice mlađe generacije: bosansko-hercegovačka autorica Melida Travančić i splitska autorica Sara Kopeczky Bajić. Voditeljica Disku(r)sije je Patricija Horvat.
vrijeme: 27.05.2022. -
mjesto: Split

Spisateljice će predstaviti svoj dosadašnji rad i podijeliti s publikom dojmove o odabiru književnosti kao životnog puta, izazovima objavljivanja i prodora na književnu scenu, sličnostima i razlikama pisanja poezije i proze, radionicama pisanja, međukulturnom povezivanju, putovanjima kao poticaju za pisanje, Splitu kao inspiraciji i drugim temama.
 
Splitska udruga KURS već petnaestak godina organizira program 'Writers in Residence Marko Marulić', u sklopu kojeg omogućuje inozemnim umjetnicima – prije svega piscima, ali i prevoditeljima i likovnim umjetnicima – jednomjesečni rezidencijalni boravak u Splitu.
 
Pritom se svaka rezidencijalna gošća odnosno gost predstave lokalnoj publici u tradicionalnom programu književnih tribina Disku(r)sija, u kojem se osim inozemnih predstavljaju i domaći autori i autorice, kao vid međunarodnog kulturnog povezivanja.