Preskočite na glavni sadržaj

Disku(r)sija: Maja Solar i Antej Jelinić

Ovomjesečna Disku(r)sija održat će se u srijedu, 27. srpnja 2022., s početkom u 18:30 sati u vanjskom prostoru kafića Misto Street Food Bar u Bosanskoj 11 u Splitu. Tom će se prilikom publici predstaviti ovomjesečna rezidencijalna gošća Maja Solar i predstavnik domaće književne scene Antej Jelenić. Voditeljica Disku(r)sije je Patricija Horvat.
vrijeme: 27.07.2022. -
mjesto: Split
Splitska udruga KURS već petnaestak godina organizira program „Writers in Residence Marko Marulić”, u sklopu kojeg omogućuje inozemnim umjetnicima – prije svega piscima, ali i prevoditeljima i likovnim umjetnicima – jednomjesečni rezidencijalni boravak u Splitu. Pritom se svaka rezidencijalna gošća odnosno gost predstave lokalnoj publici u tradicionalnom programu književnih tribina Disku(r)sija, u kojem se osim inozemnih predstavljaju i domaći autori i autorice, kao vid međunarodnog kulturnog povezivanja.

Ovomjesečna Disku(r)sija održat će se u srijedu, 27. srpnja 2022., s početkom u 18:30 sati u vanjskom prostoru kafića Misto Street Food Bar u Bosanskoj 11 u Splitu. Tom će se prilikom publici predstaviti ovomjesečna rezidencijalna gošća MAJA SOLAR i predstavnik domaće književne scene ANTEJ JELENIĆ. Voditeljica Disku(r)sije je Patricija Horvat.

Gosti će predstaviti svoj opus, čitati ulomke iz poezije i proze te razgovarati, među ostalim, o slobodi umjetničkog izričaja, avangardi, eksperimentalnoj umjetnosti, dodiru književnosti s politikom te o vrijednosti rezidencijalnih programa za pisce i svojim iskustvima u vezi s tim.