Preskočite na glavni sadržaj

Deskovi Kreativne Europe: Creative Innovation Lab 2024 - case studies & matching

Deskovi Kreativne Europe iz 25 država organiziraju zajedničko online događanje za pripremu prijava i pronalaženje partnera za ovogodišnji poziv za Kreativni inovativni laboratorij 2024 čiji je rok za predaju prijava 25. travnja 2024.
vrijeme: 02.02.2024. -
url: https://deskkultura.hr/hr/

U suradnji s Europskom komisijom i Europskom izvršnom agencijom za obrazovanje i kulturu (EACEA), Deskovi Kreativne Europe iz Armenije, Austrije, Belgije, Hrvatske, Češke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Gruzije, Njemačke, Mađarske, Islanda, Italije, Latvije, Litve, Malte, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Španjolska i Švedska organiziraju online događanje koje će se održati 2. veljače s početkom u 10:30 sati.
 
Za ovaj poziv, Deskovi Kreativne Europe organiziraju dvije aktivnosti za pripremu projektnih prijava i pronalaženje potencijalnih partnera:
  • Case Studies: Learn from selected projects
Na online događanju bit će predstavljeno šest uspješnih projekata odobrenih u prošlogodišnjem pozivu kao primjeri dobre prakse.
  • Innovation Lab matching tool
Jedna od uloga Deskova Kreativne Europe je asistencija i identifikacija mogućih partnerstava. Deskovi Kreativne Europe predstavit će novi alat za pronalaženje partnera koji će potencijalnim prijaviteljima omogućiti da predstave svoje projekte, identificiraju partnerstva te izraze interes za sudjelovanje u projektimaa putem Google obrasca. S ovim novim formatom, Deskovi nastoje poboljšati kolektivni proces i svoju ulogu filtera i posrednika između podnositelja zahtjeva i prijedloga.

INNOVATION LAB: case studies & mathing | 2. VELJAČE 2024

Na ovom događanju može se sudjelovati na dva načina: možete predstaviti svoju projektnu ideju ili biti promatrač i uključiti se kao dio partnerskog konzorcija! Svaki projektni prijedlog imat će 7 min. za predstavljanje + pitanja i odgovori sa sudionicima.

 → Sudionici koji žele predstaviti, svoju projektnu ideju i/ili informirati Deskove o profilu partnera ili ekspertize koju traže, prijavljuju se putem Google obrasca.
 → Za sudionike koji bi željeli sudjelovati kao promatrači te možda postati partner na nekom od projekata, prijavljuju se putem weezevent poveznice do 1. veljače 2024. u 18:00 sati.

KREATIVNO INOVATIVNO LABORATORIJ 2024
Poziv Kreativno inovativni laboratorij provodi se u okviru Međusektorskog potprograma koji daje podršku dizajnu, razvoju i/ili širenju inovativnih alata, modela ili rješenja primjenjivih u više od jednog kulturnog i kreativnog sektora. Poseban fokus poziva je na suradnji audiovizualnog s ostalim kulturnim kreativnim sektorima. Europska komisija na ovaj poziv poziva aktere iz različitih kulturnih i kreativnih sektora i različitih europskih zemalja da dizajniraju i testiraju inovativna digitalna rješenja s potencijalno pozitivnim dugoročni učinak na brojne kulturne i kreativne sektore koja imaju potencijal prodora na tržište.