Preskočite na glavni sadržaj

Darko Fritz: (un)Real Resort

Projekt umjetnika i kustosa Darka Fritza naslovljen '(un)Real Resort' bit će predstavljen od 2. do 6. listopada u Gradskom muzeju Korčula​.
vrijeme: 02.10.2022. - 06.10.2022.
mjesto: Korčula
url: http://sivazona.hr/events/un-real-resort

(un)Real Resort dio je projekta Zamišljene budućnosti, ostvaren u mediju VRa (virtualne stvarnosti). Centralni motiv rada je neostvareni projekt turističkog naselja Plitvine koji je zamišljen na drugim Međunarodnim susretima umjetnika u Veloj Luci 1970. Generalni plan kubanskog arhitekta Ricarda Porra, naselja u obliku ljudskog tijela, razrađivao je tridesetak međunarodnih urbanista, teoretičara, arhitekata i umjetnika. Naselje je zamišljeno kao svojevrsni gesamtkunstwerk koji je sintetizirao arhitekturu, skulpturu, slikarstvo i turizam u novom, slobodnom društvenom ozračju.
Rad propituje zamišljanje mogućeg turizma i njegovih usmjerenja kroz vizionarsku arhitekturu, ostavštinu modernizma 1970-ih, uspostavljajući u odnos projekcije budućnosti i njena ostvarenja te današnju društvenu osviještenost shvaćanja i planiranja prostora.
Autor projekta je Darko Fritz, suradnik na izradi arhitektonskog modela arh. Tomislav Tabain, 3D renderinga Dimitri Medvedev a izrade VR okružja Vedran Gligo.
Rad je producirala je udruga siva) (zona u sklopu projektne linije Povijest suvremenosti
Opširnije