Preskočite na glavni sadržaj

Dani srpske kulture: Umjetnost približavanja

Od 15. listopada do 15. studenog, u organizaciji SKD-a 'Prosvjeta', održat će se Dani srpske kulture s ovogodišnjom temom 'Umjetnost približavanja', a počinju književnim programom 'Čitanje drugih'.
vrijeme: 15.10.2021. - 15.11.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://skd-prosvjeta.hr/

'Umjetnost približavanja' potiče komunikaciju i daje vidljivost društvenih problema kroz  umjetničko djelovanje s ciljem poticanja na društvene  promjene i što boljim povezivanjem kulturno umjetničke scene u regiji. Prvi dio programa održao se u srpnju u Islamu Grčkom u suradnji Kulom Jankovića, lokalnim udrugama i pojedincima.

U fokusu su povezivanje umjetnika i institucija, koprodukcije, cirkulacija kulturnog i umjetničkog programa u regionalnom kulturnom prostoru te povezivanje tzv. “visoke” i popularne kulture, umjetnosti i svakodnevnog života s ciljem stalnog popravljana društva, koju potiče progresivni i inovativni karakter umjetničkog rada. Stoga Umjetnost približavanja dodjeljuje važnu ulogu kulturi i umjetnosti u tim procesima.

Ciljevi aktivnosti usmjereni su na angažman i promjenu stanja, te su stoga ovi projekti okidači u pokušajima normalizacije i poticanju međunacionalnog društveno političkog, kulturnog povezivanja ili jednostavno povezivanja ljudi. Opširnije…