Preskočite na glavni sadržaj

Dani otvorenih vrata uoči zatvaranja Gradskog muzeja Karlovac

Uoči skorog zatvaranja vrata Gradskog muzeja Karlovac radi izvođenja radova konstruktivne obnove, u muzeju će se u utorak i srijedu, 29. i 30. studenoga 2022. godine održati Dani otvorenih vrata.
vrijeme: 29.11.2022. -
mjesto: Karolvac
url: https://mgk.hr/

Gradski muzej Karlovac će u četvrtak, 1. prosinca 2022. godine zatvoriti svoja vrata za javnost kako bi započeo proces preseljenja stalnog muzejskog postava, dok će do okončanja postupka odabira izvođača radova od strane Grada Karlovca djelatnici ostati u zgradi. Po završetku konstruktivne obnove zgrade muzeja planira se uređenje unutrašnjeg prostora i postavljanje novog stalnog postava za koji je već započeta izrada muzeološke koncepcije.
 
Od 1953. godine historijat najstarije karlovačke palače i historijat Gradskog muzeja teku zajedno. Naime, te je godine Muzej, osnovan 1904. godine, započeo s radom u palači koju je oko 1631. godine dao sagraditi karlovački general Vuk Krsto Frankopan.
 
Posjetitelji će imati priliku za besplatan posjet stalnom muzejskom postavu u utorak, 29. studenoga od 8 do 16 sati i srijedu, 30. studenoga od 8 do 19 sati, a za srijedu su organizirana i dva stručna vodstva stalnim postavom Gradskog muzeja Karlovac, u 11 i 17 sati. Pozivamo sve da iskoriste priliku i još jednom razgledaju postav koji je dugi niz godina odgajao Karlovčane, učio ih njihovu nasljeđu, ostale posjetitelje upoznavao s karlovačkom kulturnom i prirodoslovnom baštinom te bio mjesto susreta na mnogobrojnim izložbama, pedagoškim programima, predavanjima i raznovrsnim tematskim zbivanjima.