Preskočite na glavni sadržaj

Dani Kule 2021.

Kulturna manifestacija Dani Kule održava se od 28. do 30. srpnja 2021. u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom.
vrijeme: 28.07.2021. - 30.07.2021.
url: https://www.kulajankovica.hr/

I ove godine manifestacija nudi raznovrstan sadržaj. Iz programa izdvajamo promociju zbirke pjesama Ivana Ergića Priručnik za čekanje. Razgovor s autorom moderirat će novinar i pisac Gordan Nuhanović, a večer će uljepšati nastup vokalnog ansambla iz Zadra FIGE.
 
Drugog dana manifestacije održat će se tribina Kultura u provinciji u okviru koje će Dunja i Ante Gusić te Danijela Bjelanović iz Benkovca i Nenad Pepić iz Obrovca podijeliti s publikom svoja iskustva i izazove s kojima se susreću u provedbi kulturnih programa u ruralnom području.
 
Nagrađivanu monodramu Školjka šumi, u režiji Hrvoja Korbara i produkciji Teatra VeRRdi, izvest će zadarska glumica Maruška Aras. Monodrama je razvijena kao adaptacija romana Izvanbrodski dnevnik Slobodana Novaka.
 
Dani Kule 2021. realiziraju se u organizaciji Društva za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića – Mostovi, uz podršku SNV-a, Zadarske županije, TZ Ravnih Kotara, VSNM Zadra i VSNM Zadarske županije. Program doniraju Teatro VeRRdi, udruga Vlajter-Ego te kazališna udruga Knezovi i serdari Posedarski. Voditelji programa su Jure Aras, Melita Vrsaljko i Tatjana Škarić-Jurić.
 
Program će se održavati uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera.