Preskočite na glavni sadržaj

Dani arhitekata 7.0 u Zadru

Dani arhitekata 7.0 u Zadru
Hrvatska komora arhitekata u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata organizira od 20. do 22. travnja 2023. godine u Zadru organizira Dane arhitekata 7.0.
vrijeme: 20.04.2023. - 22.04.2023.
mjesto: Zadar

Otvorenje Dana arhitekata 7.0 , održat će se u četvrtak, 20. travnja u Kongresnom centru Fortis Club u Punta Skala Falkensteiner resortu. Nakon otvorenja održat će se svečana dodjela medalja godišnjih nagrada HKA. Poslijepodnevni program će se nastaviti u Providurovoj palači u Zadru, nagrađenoj zgradi autora Ive Letilović i Igora Pedišića, koji su prošle godine za nju dobili nagradu UHA-a „Viktor Kovačić“ i nagradu Ministarstva kulture i medija „Vladimir Nazor“.
U Providurovoj palači će u popodnevnom programu biti predstavljanje nominacija godišnjih nagrada UHA-e, a radove će u obliku kratkih predavanja prezentirati sami autori.
Popodne i večer prije otvorenja, 19. travnja,  od 17 sati u prostoru Fortis Cluba u Punta Skala Falkensteiner resortu, održat će se otvorenje izložbe izložbe EU MIES AWARD 2022, a od 18 sati, u prostoru Dvije palače, Zadar, održat će se program Razgovor s arhitektom, s akademikom Nikolom Bašićem.
 
Nastavljajući tradiciju Dana arhitekata kao centralnog mjesto gdje se prezentiraju i raspravljaju značajne teme za rad arhitekata u Hrvatskoj i okruženju Europskog gospodarskog prostora, najavljujemo i dodjelu godišnjih nagrada Hrvatske komore arhitekata za 2023. godinu s nominacijama i to u 3 kategorije:

Za MEDALJU ZA DOPRINOS KULTURI GRAĐENJA Ocjenjivački sud je nominirao:
1. SKROZ d.o.o., projektni tim: Margita Grubiša, Marin Jelčić, Daniela Škarica, Ivana Žalac, Tamara Jeger
za Nove gradske stube – Ploče
2. Hrvatski planinarski savez, za Tri planinarska skloništa arhitekta Ivana Juretića

Za MEDALJU ZA PLANIRANJE PROSTORA Ocjenjivački sud je nominirao:
1. Grad Karlovac za Provedbu planerskog dijela procesa urbane preobrazbe poručja Luščić u Karlovcu
2. Ask atelier d.o.o. i Institut za povijest umjetnosti - Centar Cvito Fisković, Split za Elaborat integralne zaštite i revitaliz

Za MEDALJU ZA INOVACIJE I ODRŽIVOST U ARHITEKTURI Ocjenivački sud je nominirao:
1. SKROZ d.o.o., projektni tim: Margita Grubiša, Marin Jelčić, Daniela Škarica, Ivana Žalac, Zvonimir Marčić
2. Hrvatski planinarski savez, za Tri planinarska skloništa arhitekta Ivana Juretića za Ekološka farma autohtonih hrvatskih svinjaacije povijesnih naselja u krajolicima otoka Korčule i Mljeta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
 
Detalji o ocjenjivačkom sudu, nominiranim radovima i projektnim timovima  
 
Program Dana će se kao i do sada sastojati od plenarnih predavanja, prezentacija i okruglih stolova, i ovoga puta u hibridnom obliku – online i uživo – sva stručna događanja prenosit će se virtualnom vezom te će se sudionici moći pridružiti i na taj način za programski dio predavanja i panela.

Za cjeloviti program Dana arhitekata 7.0 posjetite:
https://www.arhitekti-hka.hr/
https://uha.hr/