Preskočite na glavni sadržaj

Dan otvorenih vrata Etnografskog muzeja Split & Radio u muzeju

Nakon promjenjivog ožujka i odgođenog planiranog termina događanja zbog vremenskih neprilika, pridružite se u subotu 13. travnja glazbenom druženju uz KLFM Soundsystem u Etnografskom muzeju Split koji otvara svoja vrata svim posjetiteljima!
vrijeme: 13.04.2024. -
mjesto: Split
url: https://etnografski-muzej-split.hr/

Jeste li znali da je Etnografski muzej Split najstariji etnografski muzej u Hrvatskoj? Od svoga osnutka ovaj je muzej mjesto kontinuiranog rada na promociji bogate materijalne i nematerijalne baštine, a u njegovu je postavu predstavljena izrazito vrijedna etnografska građa koja posjetitelja upoznaje s nekadašnjim životom Splićana, stanovnika priobalja, otoka i Dalmatinske zagore.
 
Prostor muzeja nalazi se na zapadnom dijelu Dioklecijanova carskog stana na mjestu gdje su bile Dioklecijanove spavaće sobe. U sklopu muzejske zgrade nalazi se i Crkva sv. Andrije de Fenestris iz 7. stoljeća., jedna od najstarijih crkvica u Palači. Iz prostora Muzeja posjetitelj može doći na renesansu terasu smještenu na obodu nekadašnjeg svoda Vestibula.
 
Osim slobodnog ulaza u muzej, očekuju vas i besplatne pop-up radionice (uzrast: 15+) suhog filcanja, tkanja, oslikavanja platnenih torbi i izrade nakita, kao i stručno vodstvo kroz muzej i njegovu bogatu zbirku.