Preskočite na glavni sadržaj

Dalibor Barić: 'Neuromantis Religiosa'

Dalibor Barić: 'Neuromantis Religiosa'
Serijal od 7 kratkih filmova Dalibora Barića pod nazivom 'Neuromantis Religiosa' dostupan je za pregled na YouTube kanalu autora. Program filmova je bio prikazan proljetos na Danima hrvatskog filma i nedavno na Splitskom filmskom festivalu.
Serija kratkih filmova okupljenih pod nazivom Neuromantis Religiosa (igra riječi, mantis religiosa ili bogomoljka te neuro, neu-roman, neuromantija), nastajala je tijekom prošle jeseni 2021. Kratke, distopijske priče, mikro-fikcije preklapaju se s iskazima osobnih doživljaja stvarnosti, od fragmenata svakodnevice do unutarnjih doživljaja (kvalija), od onih koje je moguće prenijeti do onih rubnih, neuhvatljivih. Pričama je dodan umjetni glas asistentice Siri, GPS-a, generatora i vokodera, kroz koji su provučeni napisani tekstovi. Krajnji rezultat je donekle znanstveno fantastičan, na način kako se definira ‘unheimlich’ ili strana bliskost, uznemirujuće nepoznato. (Izvor: Kino klub Split)
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.

Dalibor Baric - YouTube