Preskočite na glavni sadržaj

Čitateljima Hrvatske Kostajnice knjige dolaze na kućni prag

Čitatelji Hrvatske Kostajnice i susjedne općine, kroz EU projekt 'Knjiga na kotačima' vrijedan gotovo 2,4 milijuna kuna, dobit će knjige na korištenje na svom kućnom pragu, priopćeno je u srijedu, 9. ožujka, iz Gradske knjižnice.
vrijeme: 09.03.2022. -
mjesto: Hrvatska Kostajnica

Nositelj projekta je Gradska knjižnica i čitaonica Milivoja Cvetnića iz Hrvatske Kostajnice, a projekt koji će osim Hrvatske Kostajnice obuhvatiti susjedne općine Hrvatska Dubica, Majur i Donji Kukuruzari, većim dijelom financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.
 
Nabava i opremanje bibliokombija osnovna je aktivnost projekta, a pored toga predviđeno je održavanje po 80 radionica čitanja za djecu s poteškoćama u čitanju, čitanja u okviru književnog kluba za djecu i za umirovljenike.
 
Također, predviđena je izrada web stranice knjižnice s online čitalačkim (e-knjige) i edukativnim materijalima, uspostavljanje web kataloga, održavanje 44 radionice informatičke pismenosti i izrada i tisak brošura s dječjim uradcima nastalim na kreativnim radionicama.
 
U planu je organizacija dvodnevnih dana-manifestacije posvećenih hrvatskim, srpskim i bošnjačkim knjigama i drugo.
 
Zahvaljujući pokretnoj knjižnici ojačat će se i proširiti kapaciteti knjižnice i potaknuti čitanja, osobito među djecom i, osobama starijim od 54 godine, nezaposlenim, pripadnicima nacionalnih manjina te osobama s invaliditetom.
 
Početna konferencija projekta 'Knjiga na kotačima', održana je u petak, 4. ožujka, u Hrvatskoj Kostajnici, na kojoj su sudjelovali i izaslanici manjinskih vijeća Grada i općina, predstavnici knjižnica, vrtića, osnovnih i srednjih škola, Gradskog društva Crvenog križa Hrvatska Kostajnica, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ispostava Hrvatska Kostajnica, kao i tvrtki i pojedinaca koji su izvršitelji određenih projektnih aktivnosti, priopćeno je.
 
Izvor: Hina