Preskočite na glavni sadržaj

Cirkuski rujan donosi pozornicu ispod vašeg balkona

Stiže Kulturan Ulični Festival - KUF, koji petu godinu za redom tijekom rujna donosi 'najveći SHOW na svijetu' pod vaše balkone. Zagrebačka Branimirova tržnica, Borovje, Ravnice, Remiza i Dugave ovogodišnje su lokacije čiji će parkovi, trgovi i šetnice tijekom rujanskih vikenda postati prave izvedbene pozornice.
vrijeme: 01.09.2023. - 24.09.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/cirkorama

Ove godine KUF pretvara četiri zagrebačka kvarta i jednu zagrebačku tržnicu u vaše i naše pozornice, na kojima ćemo imati priliku vidjeti osamnaest predstava lokalnih i inozemnih cirkuskih - uličnih umjetnika.
 
Publika će imati priliku vidjeti mnoštvo iskusnih uličnih umjetnica i umjetnika, dragih poznatih lica, ali i neke nove - mlađe generacije, koje tek stupaju na uličnu pozornicu kao autori i izvođači.
 
KUF je zamišljen kao festival koji dostavlja umjetnost u gradske kvartove u kojima je ona manje zastupljena ili gotovo nedostupna. Ekološki je osviješten i u kvart dolazi s jednim vozilom, vlastitim tribinama, razglasom i svjetlima na baterije, a iza sebe ne ostavlja otpad. Na KUF-u možete konzumirati jedino kulturu i umjetnost namijenjenu svim generacijama i opredjeljenjima.

S ciljem razvoja ulične izvedbene umjetnosti od ove godine je KUF na osnovu javnog poziva pružio produkcijsku potporu umjetnicima za premijeru predstave koja je kreirana za uličnu pozornicu, a svoju će premijeru imati na ovogodišnjem KUFu.
Također od ove godine uključujemo i dječji žiri - dramske škole Doza Drame, koji će odabrati najbolju predstavu pojedinog kvarta i cjelokupnog KUFa.

Jedna od sjajnih novosti je i suradnja s kultnim Komikazama koje će u jednom od kvartova održati izložbu i radionicu izrade beđeva- Beđomat!

Bez obzira jeste li stanovnici nekog od kvartova u kojima se KUF ove godine održava, ništa vas ne spriječava da sjednete na svoj bicikl i dovezete se solo, s ekipom ili obitelji na neku od zabavnih, verbalnih, edukativnih, fizičkih, angažiranih... cirkuskih - uličnih predstava koje su za vas pripremili u sklopu ovogodišnjeg programa. KUF je idealna prilika da doživite svoj grad u drugačijem svjetlu !

KUF-ov program je besplatan za sve, iako ulični umjetnici-ce vole kada ih nagradite dobrovoljnom donacijom u njihov šešir i time podržite njihov daljnji rad.
 
KULTURAN ULIČNI FESTIVAL #5 | Facebook