Preskočite na glavni sadržaj

Ciklus radionica 'Psiho, drama' KKZ-a

Ciklus radionica 'Psiho, drama' sastoji se od ukupno šest modula koji će se održavati jednom tjedno, svakog utorka od 18 do 20 sati, od 30. studenog do 21. prosinca. Voditeljica je Jasna Jasna Žmak, a rok za prijave je 29. studenog 2021.
vrijeme: 30.11.2021. - 21.12.2021.
prijava: 29.11.2021
mjesto: Zagreb
url: https://kkz.hr/

Svaki kreativni proces, aktivira cijeli niz psiholoških mehanizama koji se upliću u svaki korak stvaranja, ponekad ga obogaćujući, ponekad kočeći. Od glasa unutarnjeg kritičara do kreativne blokade, od nedostatka inspiracije do pritisaka očekivanja, od radosti suradničkih procesa do njegovih prepreka, kreativno stvaranje podrazumijeva susret sa određenih aspektima naše osobnosti s kojima se ponekad, zbog njihove “neuhvatljivosti”, teško hvatamo ukoštac.
 
U okviru ovog radioničkog ciklusa pozabavit ćemo se upravo tim aspektima naše kreativnosti i to uz pomoć psihodramskih tehnika. Psihodrama je edukativni i terapijski pravac koji se bazira na ideji da su naši identiteti kompleksne i dinamične formacije satkane od niza uloga koje igramo u različitim životnim situacijama i koje u nama međusobno komuniciraju, ponekad tako da se međusobno nadopunjuju, ponekad tako da se svađaju. U psihodrami se pomoću akcijskih metoda  istražuju različiti aspekti naših odnosa sa samima sobom i sa svijetom oko nas i to tako da se – stavljaju na scenu.
 
Za prijavu je potrebno poslati: kratko pismo motivacije i još kraći CV.  Maksimalan broj polaznika je šest. Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti do 29. studenog 2021. na radionice@kkz.hr.
 
Sudjelovati mogu svi članovi Kinokluba i autori koji se bave nekim oblikom kreativnog rada: pisanjem, snimanjem, montažom, režijom... Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo prethodno predznanje, samo spremnost na rad. Radionica je besplatna.
 
Za sudjelovanje na sastancima radionice potrebna je Covid potvrda.