Preskočite na glavni sadržaj

Ciklus monodrama u CKIM-u: 'Deset pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života'

CKIM - Centar za kulturu i informacije Maksimir najavljuje prvu predstavu u ciklusu odabranih monodrama koji će se tijekom travnja i svibnja održavati u Švarcovoj 18. Ciklus monodrama u subotu, 6. travnja, u 20 sati, otvara predstava 'Deset pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života' Ivana Ožegovića.
vrijeme: 06.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.mojmaksimir.com/

Predstava prati prolazak jednog momka kroz različite životne situacije vežući glazbu koju sluša uz ljubavne dogodovštine. Na komičan način se obrađuju ozbiljne i manje ozbiljne teme. Žanrovski je predstava romantična rock komedija. Obiluje hrabrim humorom, ali ne nedostaje i upliva u filozofske vode. Predstave je brzog tempa i time je vrlo privlačna mlađoj publici, ali ne isključuje niti stariju, pogotovo one koji su u nekoj fazi života slušali rock glazbu. U samoj srži predstave se sakriva pitanje koliko smo svjesni glazbe koja nas prati kroz život i svira u pozadini. Je li to samo neka buka sa strane ili ipak ona oboji naše živote jače nego želimo primijetiti?
 
AUTOR / IZVOĐAČ: Ivan Ožegović je glumac rođen 1989.godine. Diplomirao je 2014. godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Najpoznatiji projekti: serije: „Crno - bijeli svijet“ (tumači ulogu Davorina Bogovića) i „Počivali u miru“ te filmovi: „Winnetou 3“, „F20“, „Mrtve ribe“, „Guardian Angel“ i apsolutni pobjednik Pula film festivala „Broj 55“. Od kazališnih projekata najvažnija je suradnja sa Tomaž Pandurom na dvije predstave u HNK Zagreb, s kojima je sudjelovao i na jednom od najvećih svjetskih kazališnih festivala u Bogoti. Također je imao priliku glumiti u projektima oscarovca Danisa Tanovića i nominiranog za Oscara Uli Edela. Ožegović je dugogodišnji suradnik Agencije za odgoj i obrazovanje s kojima već dugi niz godina surađuje na „Novigradskom proljeću“ kao predavač glume, tako da je predstava prikladna i za srednjoškolski uzrast. Uz Gorana Navojca je umjetnički suradnik na BOK festivalu u Bjelovaru, a uz Slavena Knezovića na Mostar film festivalu. Ivan Ožegović, osim što je glumac, također je scenarist. Surađivao je na mnogim filmovima kao koscenarist, a nakon toga je njegov talent prepoznao HAVC i dodijelio mu novac za razvoj njegovog scenarija „Šrauba“. Tekst za predstavu „10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života“ je njegov prvi tekst uprizoren na kazališnim daskama.
 
Nakon provedenog Javnog poziva za izvođenjem monodrame u CKIM-u 2024., stručni žiri Centra izabrao je četiri predstave u kojima će 6. i 20. travnja te 4. i 18. svibnja moći uživati svi ljubitelji kazališta.
 
Sve informacije o nadolazećim predstavama potražite na https://www.mojmaksimir.com/content/m-o-n-o-d-r-m-e.