Preskočite na glavni sadržaj

Cigle i palete u Karlovcu – posljednja stanica plesne turneje Arbajt Kolektiva

Nakon premijernih izvedbi plesne predstave Arbyte 2.0 u Osijeku i Koprivnici, Arbajt Kolektiv završava turneju u Karlovcu. Izvedba plesne predstave održat će u petak, 12. srpnja, s početkom u 21,30 sati, u prostoru MUZA, Jurja Haulika 22.
vrijeme: 12.07.2024. -
mjesto: Karlovac
url: https://www.facebook.com/UDRUGAKAMATRIX

Plesna predstava Arbyte 2.0 elemente zahtjevnog fizičkog rada na gradilištu razvila je u uzbudljiv plesni pokret - ples sa ciglama. Projekt Arbyte 2.0 kao i rad samog kolektiva adresira problem nevidljivosti umjetničkog rada koji je u širem kontekstu često promatran kao hobi, a ne kao posao koji zahtjeva nadnicu. Kolektiv stoga koristi motive i scenografiju gradilišta kao polazišni materijal kako bi svoj rad učinio mjerljivim, te kako bi razbio mitove o romantiziranom pogledu na umjetnički rad koji se odvija u prekarnim uvjetima.

Plesna predstava Arbyte 2.0 premijerno je prikazana u Pogonu Jedinstvo u listopadu prošle godine, a gostovanje u Karlovcu dio je turneje koju Arbajt Kolektiv provodi kroz platformu Clubture s partnerima, udrugama ReArt iz Osijeka, KA-MATRIX iz Karlovca i Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK iz Koprivnice. Nakon gostovanja u Osijeku i Koprivnici turneja završava izvedbom Karlovcu, u dvorištu  MUZA u petak 12. srpnja 2024. s početkom u 21.30 sati.

Arbyte 2.0 predstava | Facebook