Preskočite na glavni sadržaj

'Carmen' i balet gala – najpoznatiji baletni klasici u 'Lisinskom'

Nakon baletnog spektakla 'Orašar' koji je rasprodao Lisinski već 10-ak puta u posljednjih nekoliko godina, Ukrainian Classical Ballet vraća se u 'Lisinski'! Ova poznata ukrajinska baletna trupa predstavit će 12. veljače strastven i dramatičan balet 'Carmen' te probrana remek-djela iz najljepših svjetskih baletnih predstava.
vrijeme: 12.02.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.lisinski.hr/hr/

'Carmen' je balet temperamentnih ritmova i oštrog suvremenog koreografskog teksta Alberta Alonsa izvanredne dinamične koreografije, nastao na temeljima priče Prospera Mériméea  nezaboravne glazbe Georgesa Bizeta koju je aranžirao i prilagodio za balet Rodion Ščedrin. Energično i strastveno djelo o ljubavi, ljubomori i smrti tragična je priča o slobodi i erotičnosti ciganke Carmen koja zavodi naivnog vojnika Don Joséa, koji je, zaslijepljen ljubavlju, slijedi u život opasnosti i kriminala ostavljajući svoju zaručnicu i karijeru, no Carmen ga ubrzo odbacuje zbog toreadora Escamilla.
 
Uz 'Carmen', posjetitelje očekuje i najraskošnija baletna revija najdojmljivijih i najljepših ulomaka iz najpoznatijih baletnih djela klasične i moderne baletne literature: Pas de deux iz romantičnih baleta Gusar A. Adama i Labuđe jezero P. I. Čajkovskoga, duet Romeo and Juliet iz Radio & Juliet uz glazbu sastava Radiohead, ples Smrt labuda iz Karnevala životinja C. Saint-Saënsa, Tango iz baleta Zlatni vijek D. D. Šostakoviča te Grand pas iz Don Quijotea L. Minkusa.
 
Ulaznice, po cijenama od 22 do 45 €, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.

CARMEN I BALET GALA | Facebook