Preskočite na glavni sadržaj

'Car je gol na kiši 2'

'Car je gol na kiši 2'
Radove umjetničkog kolektiva 'Car je gol' možete pogledati na njihovoj istoimenoj internetskoj stranici pokrenutoj 2021. godine, svojevrsnom katalogu njihovih ostvarenih performansa.
Grupu čine Mary May (Marija Butirić, glazbenica; pjevačica i skladateljica), Ante Perković (skladatelj, gitarist), Sreten Mokrović (glumac, gitarist, vokalist) i Stanislav Habjan (pisac tekstova, scenograf, dizajner, vokalist), a izvedbama se često, ovisno o potrebi, pridružuju i drugi prijatelji umjetnici kao Ema Crnić (ples), Marko Meštrović (bubnjar i animator), Marko Golub (skladatelj, vokalist), Jakša Perković (multiinstrumentalist). Stalni je član kolektiva i fotograf i snimatelj Boris Cvjetanović.
 
Postojanje grupe temelji se prije svega na radosti kreativnog druženja i na vjeri u specifičnost izabranog modela stvaranja i pristupa pjesmi kao formi umjetničkog izraza, te njenoj prezentaciji uživo u obliku jedinstvenog performansa. Pri izvedbama scenskih točaka koriste se riječi, glazba, ples, likovnost, dizajn… 'Car je gol' stoga, ovisno ponajprije o identitetu pjesme koju izvodi, jest ili može biti književna i kazališna grupa, ulični bend i komorni orkestar, performerska i kabaretska družina.
 
Snimatelji izvedbi su Boris Cvjetanović i Lorna Kijurko, fotografkinja je Zoe Šarlija, a montaže rade Boris Cvjetanović i Sandra Jelovac. Suradnik za scensku rasvjetu i postav scene najčešće je Hrvoje Đukez. U montažama se koriste grafički dizajni Stanislava Habjana i crteži Klasje Habjan, a o objavama na web stranici brine Joško Gamberožić.
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.