Preskočite na glavni sadržaj

Cantus Ansambl najavio novu koncertnu sezonu

Cantus Ansambl najavio je novu sezonu tijekom koje će odsvirati pet koncerata, ali i nekoliko gostovanja. Prvi koncert je na rasporedu 14. studenoga.
 
vrijeme: 04.11.2022. - 15.05.2023.

Nakon koncerta u Slatini, kojim će otvoriti Dane Milka Kelemena 6. listopada, Cantus Ansambl vraća se u Zagreb, točnije u Malu dvoranu KD Vatroslava Lisinskog. Bit će to ujedno i povratak Cantus Ansambla u Malu dvoranu KD Vatroslava Lisinskog, nakon nekoliko sezona u dvoranama diljem Zagreba. Prvi koncert sezone najavljen je za 14. studenoga.

Cantus Ansambl će pod dirigentskom palicom svog umjetničkog ravnatelja Berislava Šipuša i uz pratnju Lucije Ercegovac te Katarine Krpan izvesti djela domaćih i stranih skladatelja te na taj način obilježiti njihove rođendane i obljetnice.

Publika će tako u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog imati priliku poslušati Epigrame za violinu, violončelo i klavir Elliotta Cartera te "The Riot" za flautu, bas klarinet i klavir Jonathana Harveyja. "dolce furioso" za komorni ansambl Dubravka Detonija, Cantus Ansambl će izvesti povodom njegova 85. rođendana, a "La Fronteru" za glas i komorni ansambl Marka Ruždjaka izvest će povodom 10. obljetnice njegove smrti.

Koncert za klavir i komorni ansambl Vjekoslava Nježića Cantus Ansambl će praizvesti na ovome koncertu, a predstavit će i "Twist" za komorni ansambl Mladena Tarbuka

Cantus Ansambl kalendarsku će godinu zaključiti drugim koncertom sezone 17. prosinca, a prvi koncert u 2023. najavljen je za 13. veljače. Nakon toga, ansambl će nastupiti na koncertu u sklopu 32. Muzičkog biennala Zagreb, 17. travnja, a to je ujedno i jedini koncert službene sezone koji se neće održati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog već u Pogonu Jedinstvo. Sezonu će zaključiti 15. svibnja uz koncert gostujućeg ansambla iz Kanade - Turning Point. 

Cantus Ansambl, koji djeluje u okrilju Hrvatskog društva skladatelja, jedini je hrvatski ansambl za suvremenu glazbu koji se može podičiti kontinuiranim djelovanjem, sada već duljim od 20 godina

Više informacija o koncertnoj sezoni Cantus Ansambla možete pronaći na njihovim službenim stranicama te društvenim mrežama.