Preskočite na glavni sadržaj

Brojni obrazovni materijali dostupni online na portalu Medijska pismenost

Brojni obrazovni materijali dostupni online na portalu Medijska pismenost
Na portalu medijskapismenost.hr dostupno je preko sedamdeset obrazovnih materijala, video-predavanja i kvizova. Ove je godine objavljen i novi priručnik „Umjetna inteligencija u obrazovanju“ te edukativni video o umjetnoj inteligenciji.
Sedmi Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a okupili su i ove godine velik broj građana. U više od 700 događanja u 185 gradova i mjesta u svim županijama uključilo se više od 37 tisuća sudionika, uglavnom djece, mladih i njihovih odgojitelja, učitelja, nastavnika i knjižničara.
Radionice, predavanja, projekcije, predstave i panel-razgovori u fokusu su imali teme kao što su razvoj kritičkog mišljenja, umjetna inteligencija i utjecaj društvenih mreža na mentalno zdravlje djece i mladih.
Dani medijske pismenosti održali su se i ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 
U Dane medijske pismenosti uključilo se više od 460 osnovnih i srednjih škola i vrtića, a za organizaciju radionica i predavanja korišteno je i preko 70 obrazovnih materijala, video-predavanja i kvizova koji su dostupni na portalu medijskapismenost.hr. U vrtićima, školama, knjižnicama i drugim ustanovama ovi se obrazovni materijali koriste u radu s djecom i mladima tijekom cijele godine, a do sada su preuzeti više od milijun puta.

Ove godine objavljen je novi priručnik za učitelje, nastavnike i stručne suradnike u školama „Umjetna inteligencija u obrazovanju“ te edukativni video o umjetnoj inteligenciji i alatima kao što je ChatGPT, namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima.


 
7. Dani medijske pismenosti održavali su se od 22. do 28. travnja 2024.