Preskočite na glavni sadržaj

Bliži se 19. Zagreb Film Festival

Približava se velika filmska avantura koju će 19. godinu zaredom prirediti Zagreb Film Festival. Kino SC, kino 'Tuškanac', Teatar &TD i Urania te HUB385, kao i online platforme kinoeuropa.hr i croatian.film, od 14. do 21. studenoga okupit će brojne filmske naslove u natjecateljskim i popratnim programima, ali i ugostiti filmske profesionalce u sklopu programa Industrija.
vrijeme: 14.11.2021. - 21.11.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://zff.hr/

Najmlađi će pak i ove godine imati priliku uživati u selekciji filmskih ostvarenja na KinoKino Festivalu, koji će se odvijati usporedo sa ZFF-om.
 
Glavni program donosi i hrvatsku premijeru 'Zbornice', dugoočekivanog prvijenca Sonje Tarokić, ovjenčanog posebnim priznanjem žirija i priznanjem ekumenskog žirija u Karlovim Varima. Suočena s ograničenjima školskog sustava i okružena obeshrabrenim učiteljima, nova i entuzijastična osnovnoškolska pedagoginja Anamarija započinje borbu s problematičnim profesorom povijesti, nesvjesna da upravo takvim postupanjem polako postaje sve sličnija kolegama u zbornici. Glavnu ulogu u filmu tumači Marina Redžepović, a u ostalim se pojavljuju Stojan Matavulj, Nives Ivanković, Maja Posavec, Ivana Bakarić i Sandra Lončarić. Kroz platformu Kockice, ZFF prati rad Sonje Tarokić od njenih početaka (Tlo pod  nogama – Zlatna kolica 2014.), a premijerom Zbornice zaokružit će se priča o razvoju ovog filmskog projekta koji je predstavljen 2013. godine na ZFF-ovoj radionici Moj prvi scenarij. Opširnije…