Preskočite na glavni sadržaj

'Bit će sve u redu' - nova premijera Teatra Gavran

Teatar Gavran priprema premijeru monokomedije 'Bit će sve u redu' autora Mire Gavrana, koja će se održati u subotu, 4. veljače, s početkom u 20 sati, u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.
vrijeme: 04.02.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.teatar-gavran.hr/

Režiju potpisuje Boris Kovačević, koji se proslavio režijom predstava „Münchhausen“, „Ja, tata“ te „Muškarci su s Marsa, Žene su s Venere“. Uloge će interpretirati Sven Jakir, glumac kojega je kazališna publika imala prilike gledati u komediji „Savršeni partner“.
 
Gran Teatro Parini dolazi u vaš grad i predstavlja vam komediju Camomilla pl. Corva „Nesretna udavača“, predstavu kakvu još niste vidjeli!

Kratak sadržaj:
 

Glumac i ravnatelj putujućeg teatra koji se proslavio komedijom „Nesretna udavača“ nađe se u velikim problemima kad ga zbog njegove teške naravi napuste svi suradnici. No on nije očajavao – ponio je glumački teret na svoja leđa, samostalno odglumio sve likove te izveo najavljenu cjelovečernju predstavu u kojoj sve pršti od dinamike i humora.
 
Nevjerojatno brz broj preobrazbi, lepeza različitih mjesnih govora i urnebesni karakteri. Osim što je izrazito duhovita, predstava je i edukativnog karaktera jer opisuje i nastanak kazališne predstave, a likovi su dijalektalno i kulturno obojeni. Kritičar Jasen Boko ovaj je Gavranov tekst nazvao „prvom hrvatskom postmodernom dramom“. Spajajući humor s parodijom erotičnosti koju je afirmirao Boccacciov „Dekameron“, dobivamo lepršavu predstavu atraktivnu svim generacijama. Ova monokomedija šalje i utješnu poruku, toliko potrebnu u ovim vremenima – na kraju će sve biti u redu.

Pogledajte videonajavu predstave