Preskočite na glavni sadržaj

'Bit će sve u redu' nova premijera Teatra Gavran

Zagrebački Teatar Gavran kao svoju novu premijeru najavljuje u subotu, 4. veljače, u Maloj dvorani Lisinski, monokomediju 'Bit će sve u redu' autora Mire Gavrana i u režiji Borisa Kovačevića.
mjesto: Zagreb
url: https://www.teatar-gavran.hr/

Glumac i ravnatelj putujućeg teatra koji se proslavio komedijom "Nesretna udavača" nađe se u velikim problemima kad ga zbog njegove teške naravi napuste svi suradnici. No, on ne očajava – odluči sam ponijeti sav glumački teret, te samostalno odglumi sve likove i izvede najavljenu cjelovečernju predstavu u kojoj sve pršti od dinamike i humora.
 
Autor je Miro Gavran, a režiju potpisuje Boris Kovačević, koji se proslavio režijom predstava "Münchhausen", "Ja, tata" te "Muškarci su s Marsa, Žene su s Venere". Kovačević ujedno osmišljava scenografiju. Oblikovatelj svjetla je Mario Vnučec, a tona Neven Zebić.
 
Uloge će interpretirati Sven Jakir.
 
"Osim što je duhovita, ova je predstava i poučna jer prikazuje i nastanak kazališne predstave i probleme s kojima se susreću putujuća kazališta", stoji u najavi. Likovi govore različitim mjesnim govorima kao i jednostavnijom varijantom talijanskoga jezika pa je i jezično zanimljiva. Uz brz broj preobrazbi, lepezu različitih mjesnih govora i urnebesne karaktere, ova predstava šalje i utješnu poruku: na kraju će sve biti u redu, dodaje se.
 
Kritičar Jasen Boko ovaj je Gavranov tekst nazvao "prvom hrvatskom postmodernom dramom". Spajajući humor s parodijom erotičnosti koju je afirmirao Boccacciov "Dekameron" dobivamo lepršavu predstavu atraktivnu svim generacijama.
 
Izvor: Hina