Preskočite na glavni sadržaj

Besplatni webinari filmskog pisanja za treću dob

U sklopu projekta Kulturiraj se online, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a u organizaciji umjetničke udruge Binocular teatar, početkom studenog započinje program besplatnih intenzivnih filmskih webinara koji su namijenjeni svim građanima 54+ koje zanima sedma umjetnost, a koje će voditi hrvatski redatelj Arsen Anton Ostojić.
vrijeme: 03.11.2021. - 26.01.2022.
url: https://binocularproduction.com/

Prethodno iskustvo u filmskim aktivnostima nije obavezno!
 
Interaktivne zoom radionice vodit će proslavljeni hrvatski redatelj Arsen Anton Ostojić, široj javnosti poznat po brojnim filmskim uspješnicama, poput Te divne splitske noći, Haliminog puta, Ničijeg sina, F20 i drugih, koji ima i dugogodišnje bogato iskustvo kao predavač na odsjeku produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.  
 
Webinari će se održavati jednom tjednom, srijedom od 17 do 20 sati, prvi je termin zakazan za 3. studenog, a nakon blagdanske pauze tijekom druge polovine prosinca, završetak programa planiran je za 26. siječnja. Tijekom radionice polaznici će, uz upute i savjete mentora, te zajednički rad na određenim temama, napisati i svoj prvi scenarij za kratkometražni igrani film te po završetku programa dobiti i službenu diplomu.
 
Široka programska lepeza webinara obuhvaća govor o filmskoj umjetnosti, režiji, scenaristici, produkciji, uz osvrte na filmsku glumu, snimanje i montažu, te zajedničko istraživanje i otkrivanje što to film čini tako posebnim u odnosu na druge umjetnosti. Uz to, polaznici će učiti na konkretnim primjerima iz filmskih djela te usvajati početne korake pri procesu pisanja, kao i diskutirati o idejama za scenarije te raditi na dijalozima i unutarnjem ritmu filma. Iskusan redatelj Arsen A. Ostojić s polaznicima će podijeliti svoje raskošno znanje o režijskim tehnikama, vrsti kadrova, načinima snimanja, filmskoj glumi i drugom.
 
Budući da je broj polaznika ograničen, svi koji žele sudjelovati na ovim webinarima, trebaju se što prije javiti te osigurati svoje mjesto.
 
Više o terminima radionica pronađite na Binocular teatar - Home | Facebook

Projekt je financiran putem poziva „Umjetnost i kultura online“, a sredstvima Europskog socijalnog fonda te Ministarstva kulture i medija.