Preskočite na glavni sadržaj

Besplatne ZOOM radionice modnog dizajna za mlade

Radionice modnog dizajna kreću 1. studenoga 2021., odvijaju se u okviru europskog projekta Art(ve)šeraj, a namijenjene su osobama od 15 do 25 godina koje uz vodstvo mentorice žele razviti svoj osobni i prepoznatljiv stil. Prijave su u tijeku.
url: https://www.facebook.com/omg.croatia/
Radionica se odvija online na aplikaciji ZOOM te će krenuti 1. studenoga u 18:00 sati. Odvijat će se ponedjeljkom, srijedom, petkom sve do polovice prosinca, od 18:00 do 21:00 sat. Konačni rezultat radionice izrada je reprezentativne mape koja služi kao primjer istraživanja, izrade, razrade i osvještavanja određene teme po izboru.
Na radionicama će se istraživati osobni likovni stil s osnovama likovnog jezika. Učit će se crtanje modne figure, osnove vizualnog jezika i likovne tehnike, kreiranje moodboarda koji opisuje određeni koncept. Istraživat će se trendovi i izvori inspiracije.
Sudionici će se na radionicama upoznati sa svim fazama razvoja modne kolekcije te će, nakon što se teorijski i praktično potkuju, raditi na razvoju vlastite kolekcije. Nakon što svoju kolekciju usavrše na individualnim konzultacijama s mentoricom, postavit će ju na digitalnu platformu gdje će posjetitelji lajkati kolekcije koje im se najviše sviđaju. Kolekcije koje skupe najviše lajkova bit će predstavljene široj javnosti, a njezini će autori tako zakoračiti u svijet modnog dizajna!
Voditeljica radionice je hrvatska modna dizajnerica, ilustratorica i kostimografkinja Tihana Mikša, a radionica je za polaznike potpuno besplatna jer su sva financijska sredstva osigurana iz europskih fondova. Vrijednost radionice po osobi je 2.500,00 kuna.
Google obrazac za prijavu: https://forms.gle/ZDKAiWJneL8LjqqX6
 
Otvorena medijska grupacija provodi projekt u partnerstvu s Centrom za kulturne djelatnosti, a projekt financijski podržava Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Program podržava Ministarstvo kulture i medija u okviru poziva 'Umjetnost i kultura online'.