Preskočite na glavni sadržaj

Besplatna projekcija 'Oaze' u Glini najavljuje program 'ZFF putuje'

Besplatnom projekcijom filma 'Oaza' Ivana Ikića u kinodvorani Hrvatskog doma Glina, koja će se održati 15. listopada, Zagreb Film Festival neslužbeno najavljuje novo izdanje programa 'ZFF putuje' što dio programa donosi u kina diljem Hrvatske.
vrijeme: 15.10.2021. -
mjesto: Glina
url: https://zff.hr/zff-putuje/

Laureat 18. izdanja zagrebačkog festivala danas je aktualni predstavnik Srbije u utrci za Oscara, a što je uslijedilo nakon svjetske premijere u Veneciji gdje je osvojio nagradu Europa Cinemas Label.
 
Ta neobična ljubavna priča iz beogradskog doma za djecu i mlade s posebnim potrebama prikazana je na nizu svjetskih festivala na kojima je ovjenčana s više od deset nagrada, uključujući glavne nagrade Zagreb Film Festivala i beogradskog FEST-a, podsjeća se u najavi.
 
"Oaza portretira ljude koji su čitavog života izolirani i kojima svijet rijetko kad daje priliku da se osjete najboljim u nečemu, istovremeno otkrivajući njihove burne emocionalne živote, a posebnu vrijednost filmu daje sjajna glumačka podjela koju čine naturščici, štićenici beogradskog doma",  dodaje se.
 
Žiri 18. ZFF-a u svom je obrazloženju nagrade ustvrdio kako taj film nadilazi kategoriju najboljeg filma i granice najboljih glumaca, a kroz sam postupak pruža ruku onima kojima je to najpotrebnije, dajući im priliku ne samo da postanu izvanredni glumci nego i da se izraze i pokažu da je za ljubav potrebno malo i da su oni za to sposobni.
 
Izvor: Hina