Preskočite na glavni sadržaj

Besplatna javna senzorna projekcija 'Cvrčak i mravica' u pulskom Kinu Valli

U sklopu projekta 'U istom filmu – korak dalje', u četvrtak, 19. siječnja, u 17 sati, u pulskom Kinu Valli bit će održana druga javna senzorna projekcija, a na programu je hrvatski animirani film 'Cvrčak i mravica' Luke Rukavina. Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne.
vrijeme: 19.01.2023. -
mjesto: Pula
url: https://metamedia.hr/

Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno. Ulaz na projekciju je slobodan uz preuzimanje ulaznice na blagajni kina.
 
U novom viđenju Ezopove i La Fontaineove basne, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijene samo disciplina i rad. Kad se slučajno susretnu, zbližavaju se i uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora.
 
Projekcija se realizira u suradnji Kina Valli, pulske udruge Metamedij i Škole za odgoj i obrazovanje – Pula, a uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Aktivnosti projekta „U istom filmu – korak dalje“, čiji je nositelj udruga Metamedij, sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Uz Kino Valli i pulsku Školu za odgoj i obrazovanje, partneri su još Centri za odgoj i obrazovanje Čakovec i Krapinske toplice. 
 
Provedba projekta vrijednosti 45.000,00 eura traje od 1. rujna 2022. do 30. studenog 2023. godine. Kontakt osoba je Marino Jurcan iz udruge Metamedij.
 
Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.