Preskočite na glavni sadržaj

Besplatna izvedba predstave 'Školjka šumi' u Zadru

Povodom obilježavanja Dana grada Zadra, Teatro VeRRdi poklanja besplatnu izvedbu predstave Slobodana Novaka 'Školjka šumi' u izvedbi Maruške Aras, koja će se održati u utorak, 30. studenog, u 19 sati, u Centru za kreativne industrije Zadar.
vrijeme: 30.11.2021. -
mjesto: Zadar
url: http://www.teatroverrdi.eu/

Maruška Aras je za izvedbu ove predstave dobila nagradu stručnog žirija za glumu i za izuzetne i zaboravljene scenske slobode na Be:femon festivalu monodrame u Bečeju 2020. godine.
 
Predstava 'Školjka šumi' u režiji Hrvoja Korbara od premijere 2020. godine u Zadru gostovala je u Bečeju, Tuzli, Dubrovniku te u Zagrebu u Kazalištu Trešnja, Kunst teatru i Teatru Exit. U kritici Nataša Govedić o predstavi kaže: "Slobodan Novak pripovijeda glasom učenog klauna, čija je glavna cirkusarija upravo u verbalnoj drskosti i dosjetljivosti. Nije to nikakva neobavezna „ćakula"; prije bismo mogli reći da je u pitanju obračun malog otoka ljudskog razuma sa širokom pučinom podjednako ljudske i preodveć ljudske gluposti, premda je otok nominalno proglašen „bolesnim". Maruška Aras igra ovaj obračun Novakova Magistra s policijskim poimanjem dijagnoza potpuno investirano u izvedbu, s velikom osjetljivošću za filozofske, koliko i za humorne nijanse, gnjevno i smjelo, kao da je dvadesetak godina starija od svoje realne biografske dobi. Njene stisnute šake i pomalo opori glas, uz uzornu dikciju (netipičnu za mlade glumce), donose Novaka na scenu koreografski razrađeno, s mnogo malih gesti prijetnji, izazivanja i prkosa, tako da se solistička izvedba stalno puni socijalnim citatima i aluzijama, čemu doprinosi i promišljena, nenametljivo ironična glazba Stanka Juzbašića.”
 
Nakon predstave Školjka šumi imate priliku posjetiti program Centra nezavisne kulture, film o braći Brkan u Kneževoj palači u 20.30 sati.
 
Prema protokolu Centra za kreativne industrije Zadar na predstavu je moguće ući s covid potvrdom o cijepljenju, potvrdom o preboljenju ili negativnim testom.