Preskočite na glavni sadržaj

Baza projekata hrvatskih organizacija koji su odobreni u okviru poziva provedenih u programu Kreativne Europe, potprogram Kultura u 2021. i 2022. godini

Baza projekata hrvatskih organizacija koji su odobreni u okviru poziva provedenih u programu Kreativne Europe, potprogram Kultura u 2021. i 2022. godini
Dostupna je baza projekata hrvatskih organizacija koji su odobreni u 2021. i 2022. godini u okviru poziva provedenih u programu Kreativna Europa, potprogram Kultura. Baza projekata zamišljena je kao pregled hrvatskih uspješnih praksi i inspiracija budućim prijaviteljima.
vrijeme: 17.01.2024. -
url: https://deskkultura.hr/hr/

Desk Kreativne Europe - Kultura u programskom razdoblju 2021 - 2027 nastavlja s praksom objavljivanja podataka o projektima u kojima hrvatske organizacije sudjeluju kao partneri ili vodeći partneri. S namjerom informiranja o projektima hrvatskih organizacija u okviru poziva Kreativne Europe - potprogram Kultura načinjena je baza projekata kojom su trenutno obuhvaćene prve dvije godine tekućeg programskog razdoblja.
 
Bazi je moguće pristupiti na stranici Deska Kreativne Europe - Kultura ovdje, a u njoj je moguće dobiti osnovne informacije o projektima te partnerima u projektu, statusu hrvatske organizacije, iznosu odobrenih EU sredstava, djelatnosti, cilju i prioritetu projekta, trajanju i opisu projekta. Svaki od objavljenih projekata može predstavljati tematsku ili idejnu inspiraciju te uspješan primjer europske suradnje budućim prijaviteljima.
 
Projekti su podijeljeni u šest kategorija koje odgovaraju pozivima Kreativne Europe, potprogram Kultura, te se lako mogu pretražiti odobreni projekti hrvatskih organizacija. U bazi je moguće pregledati informacije o ukupno 52 projekta koji su odobreni u okviru sljedećih poziva:
Potpora za Europske projekte suradnje: manji
Potpora za Europske projekte suradnje: srednji
Potpora za Europske projekte suradnje: veći
Potpora za Cirkulaciju europskih književnih djela
Potpora za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju
Potpora za Europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija
 
Baza obuhvaća iznimne i raznovrsne projekte, pokrivajući čitav spektar kulturno-umjetničkih sadržaja. Tako je moguće pronaći projekte iz područja izvedbenih umjetnosti, baštine, vizualnih umjetnosti i šire. Pozivamo sve zainteresirane da istraže i otkriju zanimljive primjere dobre prakse. Vjerujemo kako će dosadašnje dobre prakse poslužiti kao inspiracija za nove buduće ideje i potencijalna partnerstva.