Preskočite na glavni sadržaj

Baština Ivane Brlić-Mažuranić iz naslijeđa Zore i Aleksandra Milčića

U ponedjeljak 15. travnja u 19 sati u Muzeju Brodskog Posavlja otvara se izložba 'Već davno Tebi namijenjena' posvećena 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić i njezinoj baštini u naslijeđu kćerke Zore i Aleksandra Milčića.
vrijeme: 15.04.2024. -
mjesto: Slavonski Brod
url: https://muzejbp.hr/
Na izložbi je prikazana obitelj Milčić koja je godinama u svom nasljedstvu čuvala uspomene i predmete obitelji Brlić. Zora Brlić, udala se za Aleksandra Milčića, odvjetnika porijeklom iz Klanjca, koji je radi nje odabrao Brod za mjesto u kojem će osnovati obitelj. Zajedno su naslijedili i skupili većinu predmeta predstavljenih na ovoj izložbi.
Povezivanjem obitelji Brlić i Milčić, spajanjem sudbina Zore i Aleksandra, proživljena je i ispričana jedna uistinu topla obiteljska priča koju potomci i danas spominju kao dragocjenu obiteljsku baštinu.
 
Potomci Zore i Aleksandra, koji žive u Zagrebu, a povremeno borave u Slavonskom Brodu darovali su obiteljske predmete Muzeju sa željom da budu sačuvani u gradu u kojem su živjeli njihovi preci. Kao i njihovi prethodnici, naslijedili su ljubav prema sakupljenim i sačuvanim starinama svoje obitelji.