Preskočite na glavni sadržaj

Barokna opera “Didona i Eneja” u modernom izdanju u varaždinskom HNK-u

Opera "Didona i Eneja" u izvedbi talentiranih umjetnika Hrvatske operne akademije bit će uprizorena 12. i 13. kolovoza u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Ovaj ponovno osmišljeni klasik unosi moderni zaokret u bezvremensku priču o ljubavi, žrtvi i utjecaju rata na čovječanstvo.
vrijeme: 12.08.2023. - 13.08.2023.
mjesto: Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, Velika scena

Izvedbe:
• Premijera: 12. kolovoza, 20:00 sati
• Matineja: 13. kolovoza, 17:00 sati
• Večernji nastup: 13. kolovoza, 20:00 sati

Pregled Opere:
U "Didoni i Eneji" upoznajemo se s dvoje moćnih vođa koji se, unatoč svojim razlikama, ujedinjuju za boljitak svojih nacija. Dok se glavni protagonisti duboko zaljubljuju, sudbina se okrutno okreće jer ih rat razdvaja, stavljajući njihovu ljubav i odanost na najveću kušnju.

Srce ove opere vrti se oko Didone, neopjevane heroine čija se priča odvija u suvremenom okruženju, odražavajući stalnu stvarnost ratova u današnjem svijetu. Ova opera nije puki povijesni prikaz, već odaje počast svima onima koji su pogođeni suvremenim sukobima.

Ova izvedba "Didone i Eneje" donosi nove perspektive u pripovijedanje, zahvaljujući inovativnoj režiji japanskog redatelja školovanog u Beču, Tara Morikawe. Kreativni tim ponovno je osmislio uloge čarobnih likova, posebice vještica. Umjesto jednodimenzionalnih zlikovaca, vještice su prožete kompleksnošću kroz uvođenje tajanstvenih maski. 

Opera "Didona i Eneja" obećava večer dubokih emocija, nezaboravnih baroknih melodija i provokativne priče koja duboko odjekuje izazovima našeg vremena!

Uz članove Hrvatske operne akademije, operu izvode Varaždinski komorni orkestar i zbor Via.
 
Informacije o ulaznicama:
Ulaznice kupite na službenim stranicama HNK Varaždin [https://hnkvz.mojekarte.hr/hr/all.html] ili osobno na blagajni kazališta.