Preskočite na glavni sadržaj

Baletto di Roma gostuje na Splitskom ljetu

Predstavu suvremenog baleta 'Première' izvest će Baletto di Roma 4. kolovoza u 21 sat na otvorenoj pozornici u Sustipanu, u sklopu 68. Splitskog ljeta.
vrijeme: 04.08.2022. -
mjesto: Split
url: https://iiczagabria.esteri.it/iic_zagabria/hr/
Gostovanje je rezultat nastavka suradnje između HNK Split i Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu.
PREMIÈRE je posljednja produkcija prestižnog ansambla koji dolaskom u Split započinje međunarodnu turneju nakon premijere na Civitanova Danza Festivalu 23. srpnja 2022.
„Première je nastao iz susreta Andrea Costanza Martinija s plesačima trupe Baletto di Roma te iz njegove fascinacije mladim umjetnicima koji svoju želju za pokretom doživljavaju istovremeno kao osobni osjećaj i zajedničku potrebu. Première slavi čovječanstvo, istražuje biografije, jedinstvene i neponovljive priče svakoga od njih. Kakav im je raspored zvijezda i planeta omogućio da budu na pozornici, spremni i voljni žrtvovati se za nas gledatelje?”
Balletto di Roma je osnovan 1960. i od samog početka  kroz svoj rad  promovira produkciju talijanskog autorskog baleta u Europi i svijetu te stalnim istraživanjem i inovacijama istovremeno održava snažnu vezu s poviješću i tradicijom zahvaljujući kojima je stekao  popularnost i prestiž.

Splitsko ljeto