Preskočite na glavni sadržaj

Baletni spektakl 'Romeo i Julija' u Centru za kulturu Đakovo

Na kazališnim će daskama Centra za kulturu Đakovo u petak, 2. lipnja, s početkom u 20 sati, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca iz Rijeke izvesti balet 'Romeo i Julija', priču o bezuvjetnoj ljubavi koja je prema drami Williama Shakespearea, uz dirljivu i romantičnu glazbu Sergeja Prokofjeva, postala jednim od najvažnijih i najljepših baletnih klasika, uvijek nova i uvijek dirljiva.
vrijeme: 02.06.2023. -
mjesto: Đakovo
url: https://czk-djakovo.hr/

Je li ikada ijedno društvo napravilo mjesta za Romea i Juliju – za one koji se, slijedeći ideale srca, ljubavlju opiru mržnji? Balet Romeo i Julija savršeno odražava ushit zaljubljenosti i želju da taj osjećaj potraje vječno usprkos obeshrabrujućim okolnostima. Tu priču često smatramo pričom o ljubavi i njezinoj moći, a teme predstave su, pak, ponajprije nasilje i kaos, konfuzija i smrt.
 
Predstava visoke estetike, poetike i ljepote, bezvremenska ljubavna priča o mladim veronskim zaljubljenicima odvija se u atraktivnim kostimima Nadine Cojocaru te impresivnoj scenografiji Aleksandre Ane Buković, a Jiří Bubeniček svojom će vas koreografijom potaknuti da osjetite zanos i moć ljubavi - njezinu bezuvjetnost čak i kada želimo postavljati uvjete, njezinu nepotkupljivost čak i kada je pogubna.
 
Više informacija o predstavi, ali i tjednim filmskim projekcijama u Centru za kulturu Đakovo možete pronaći na službenoj Facebook stranici Centra za kulturu Đakovo te na web-stranici: https://czk-djakovo.hr/