Preskočite na glavni sadržaj

Bacači sjenki najavljuju peti ciklus besplatnog online projekta 'Filmski Labirint' (54+)

Bacači sjenki najavljuju peti ciklus izuzetno uspješnog projekta 'Filmski Labirint', koji je do sada pohađalo 62 polaznika iz cijele Hrvatske. Radionice su u potpunosti besplatne, dok je broj polaznika po ciklusu ograničen na 15, a prijave traju do 15. veljače 2023.!
vrijeme: 18.02.2023. - 04.03.2023.
prijava: 18.2.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://bacaci-sjenki.hr/filmski-labirint/

Naime, kroz projekt “Filmski Labirint” polaznici (54+) samostalno prolaze kroz niz zagonetki u online “labirintu” browser-based aplikacije na kraju kojeg samostalno otkrivaju zagonetan film i samostalno ga gledaju putem poveznice na kojoj im je film biti dostupan, a o njemu pak raspravljaju na grupnim online susretima/radionicama putem online platforme s iskusnim mentorima/voditeljima. 

Svaki Labirint ima određenu temu (dramaturgija u filmu, montaža, naracija, odnos zbilje i fikcije u filmu i sl.) i podijeljen je u tri online radionice odnosno filmska susreta (u jutarnjem terminu svake subote) i jednu online PRO radionicu koja produbljuje određenu temu uz praktičan rad (tri dana po tri sata prema dogovoru s polaznicima). Svi ciklusi su vezani uz hrvatski film. 
 
Cikluse pišu poznata hrvatska spisateljska ili filmaška imena: Ivana Bodrožić, Monika Herceg i Boris Vuković.
 
Svi detalji projekta nalaze se ovdje: https://bacaci-sjenki.hr/filmski-labirint/
 
Ovaj ciklus Filmskog Labirinta napisala je hrvatska pjesnikinja, dramatičarka, scenaristica i urednica Monika Herceg. Kroz fokus na obiteljske odnose i priče istraživat ćemo scenarij i režiju, s naglaskom na filmski prostor. Ujedno ćemo se pozabaviti filmskim zanimljivostima, redateljskim odlukama i postupcima razrade scenarija, otkrivanjem poveznica s drugim filmovima ili umjetničkim djelima te istraživanjem kako tema oblikuje film. Doznat ćemo što je zapravo mizanscena, kako definirati likove kroz razne filmske situacije, ali i koju odgovornost ima redatelj, a koju glumci, scenografi, kostimografi i ostali filmski radnici.
 
5. Filmski labirint – online radionice počinju 18.02.2023. - prijave do 15. veljače na linku
- https://bit.ly/3X5X1qu

Vrijeme radionica:
  • Subota, 18.02., 10-12h
  • Subota, 25.02., 10-12h
  • Subota, 04.03., 10-12h
  • PRO radionice održati će se 10., 11. i 12. ožujka od 10 do 13h ili po dogovoru s polaznicima.

Kako to izgleda iz perspektive polaznika?

- Cijeli projekt pridonosi širenju filmske kulture, a ujedno je i zabavan. U labirintu se cijelo vrijeme nešto mora otkrivati, pri čemu učite nove stvari. Moram priznati kako film sada gledam sasvim drugim očima. - Vesna, 68 godina

- Projekt je sjajno kreiran, duhovit je i zabavan, a zahtjeva i malo razmišljanja. Super su mi kvizovi koje kada rješimo za nagradu dobijemo pristup filmu. Također uživam u diskusijama koje se povedu i znaju se jako zahuktati. Zbilja se dobro zabavljamo. I to sve besplatno. Hvala na ovakvom projektu. - Silva, 63 godine