Preskočite na glavni sadržaj

Avlije u ofsajdu: tribina 'Javno je bitno' u Benkovcu

'Javno je bitno' je naziv tribine u sklopu koje na Trgu domovinske zahvalnosti u Benkovcu u subotu, 20. travnja, u 10 sati, gostuje nagrađivani novinar Andrej Dimitrijević, a tribinu moderira novinarka Melita Vrsaljko.
vrijeme: 20.04.2024. -
mjesto: Benkovac
url: https://www.facebook.com/kamenebabe

Događaj koji organizira udruga Kamene babe dio je suradničkog projekta  “AVLIJE U OFSAJDU” kojeg najbolje opisuje subjekt u njegovu nazivu - avlija, odnosno dvorište seoske kuće koje karakterizira prostore zaleđa i njihove zajednice te radnja - ofsajd, odnosno zajednice koje teže prelaženju granica i micanju predrasuda da su isključivo ruralne, sajmene, poljoprivredne i stočarske.
 
Osim navedene tribine, u ovoj godini unutar projekta će se održati kino projekcija filma "Snajka - dnevnik očekivanja" (Restart) koja se bavi pitanjem interkulturalnosti i tzv. "miješanih brakova" i dramska predstava "Kronika nestajanja" (Teatro VeRRdi) koja otvaranja pitanja starenja i feminizma.
 
Događaj se provodi u okviru programa Clubture-HR programska razmjena i suradnja uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.