Preskočite na glavni sadržaj

Autorska RUNDA Josipa Lukića

U sklopu godišnjeg programa Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkometražnog filma, 11. lipnja, od 21 sati, na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek, gostovat će nagrađivani redatelj Josip Lukić.
vrijeme: 11.06.2022. -
mjesto: Osijek
url: https://filmskarunda.com/

Filmovi koji se prikazuju su igrano – dokumentarni film s temom gradskog parka, Bijeli Božić, dokumentarni film Majči u kojemu autor portretira svoju majku te igrani Minjonja Njanjonja o dječjem svijetu, u kojem vlada zakon jačega.
 
Josip Lukić rođen 1984. u Splitu gdje je završio Ekonomski fakultet. Trenutačno je student pete godine filmske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Njegovi studentski kratki filmovi prikazivani su i nagrađivani na raznim europskim festivalima, a trenutno priprema dugometražni igrani film.
 
Autorska RUNDA dio je godišnjeg programa Filmske RUNDE, u kojoj se publici predstavljaju mladi filmski autori svojim radovima i razgovorom nakon projekcija. Prethodnih godina, osječkoj su se publici predstavili Nebojša Slijepčević, Igor Bezinović, Jelena Oroz, Sunčica Ana Veldić, Tomislav Šoban i Petra Zlonoga.
 
Autorska RUNDA organizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade ”Kultura nova”, grada Osijeka i Osječko –baranjske županije.
 
Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.
 
Izvor: HAVC