Preskočite na glavni sadržaj

Austrijska spisateljica Laura Freudenthaler gostuje u Zagrebu

Naklada Ljevak najavljuje gostovanje austrijske spisateljice Laure Freudenthaler koje će se održati u petak, 26. studenoga, s početkom u 19,30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Uz autoricu, na predstavljanju knjige 'Priča o duhovima' sudjelovat će književna kritičarka Anda Bukvić Pažin i moderatorica Vlatka Kolarović.
vrijeme: 26.11.2021. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.ljevak.hr/

Laura Freudenthaler gostovat će i na Pulskom festivalu knjiga i autora „Sa(n)jam knjige u Istri“ u srijedu, 24. studenoga u 18:00 sati i četvrtak, 25. studenoga u 11:00 sati u sklopu programa Doručak s autorom.
 
'Priča o duhovima', roman austrijske autorice mlađe generacije Laure Freudenthaler, studija je o raspadu braka, nepremostivim daljinama i sumnjama koje dodatno ruiniraju već posrnulu bračnu zajednicu. U središtu razvaline nalazi se sredovječna nastavnica klavira Anne i njezin duhom odsutan suprug Thomas, organizator filmskih festivala. Priča je ispričana gotovo u cijelosti s njezina stajališta intuicije koja predosjeća da je Thomas prekršio davno dano obećanje vjernosti i predanosti. U tom trenutku otvara se nova dimenzija stvarnosti, iluzorna inačica, u kojoj Anne zamišlja pa onda i primjećuje prisutnost njegove ljubavnice u njihovu stanu, kako nastanjuje i koristi prostor koji Anne smatra svojim. Nakon posla Thomas tiho ulazi i zatvara se u svoju sobu, bez pozdrava ili potvrde da je primijetio Anneinu prisutnost. Ta fizička odvojenost i zatvaranje vrata simbol su odnosa u kojem partneri žive odvojenim životima. Oni samo nastanjuju isti prostor, ne dijele ga.