Preskočite na glavni sadržaj

Attackova tvornica: Radionica DJ-inga

U veljači započinje novi ciklus edukacija iz programa Attackove tvornice. Prva nas očekuje radionica DJ-inga, koja će se održati od 19. do 22. veljače, od 16 sati, u klubu Attack i glazbenom studiju Fajnputz u Medici. Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu!
vrijeme: 19.02.2024. - 22.02.2024.
prijava: 13.2.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://attack.hr/

Prijaviti se možete putem upitnika na sljedećem linku: https://bit.ly/3SKE8KE zaključno s 13.02.2024. Važna napomena - broj polaznika/ca je ograničen!
 
DJ radionica zamišljena je kao svojevrsni servis koji omogućava neafirmiranim glazbenicima/cama, producentima/cama edukaciju, prezentaciju svog rada i usavršavanje, ali i edukaciju potpunim početnicima/cama u ovom glazbenom izričaju.
 
Kroz radionicu će se obraditi nekoliko cjelina što uključuje teorijsku, tehničku i kreativnu fazu.
 
Polaznici/e će se na početku upoznati s poviješću elektronske glazbe, različitim glazbenim žanrovima i njihovim karakteristikama. Upoznati će se s osnovama korištenja opreme koja je važna u realizaciji kao što su gramofoni, miksete, kontroleri, zvučnici i softverska rješenja. Obraditi će se osnove miješanja (mixanja) glazbe što uključuje osnovne tehnike miješanja glazbe poput beatmatchinga, crossfadinga, uz razumijevanja ritma i strukture pjesama. Kroz upoznavanje različitih glazbenih žanrova, polaznici/e će učiti kako ih uspješno umixati i napraviti prijelaze. Polaznici/e će se kroz radionicu upoznati i s različitim softverima, njihovom upotrebom i značajkama.
 
U kreativnom dijelu polaznici/ce će imati priliku odabrati, prema vlastitim afinitetima svoj glazbeni izričaj na kojem će primijeniti stečena znanja i razvijati vlastiti glazbeni izričaj i stil kao DJ. Na kraju radionice raditi će se na izgradnji seta i vježbati će se glazbeni nastup u klubu.
 
Upravo opisane aktivnosti time predstavljaju zanimljiv spoj samoorganizacije i promocije gdje se „uradi sam“ aspekt stvaralaštva podigao na jednu veću razinu u kojoj se koriste resursi udruge (glazbena oprema) kako bi se ostvario kvalitetni edukativni program. Ciljevi radionice su promovirati glazbeno stvaralaštvo u području alternativne/nekomercijalne elektronske glazbe, veća zainteresiranost mladih za alternativnu elektronsku glazbu i aktivno djelovanje u urbanoj glazbenoj sceni povećanjem broja novih mladih korisnika programa Udruge.
 
Radionicu vodi Ivan Pavin aka Winpa.
 
Ivan Pavin, član organizacije i suradnik u Autonomnom kulturnom centru Attack, kao organizator i tonac; organizator je nekolicine glazbenih festivala (Tides of youth, Buka i Otpor, MoDem); osnivač je vlastite diskografske kuće Insectic Records. Prva radna iskustva stječe radom na festivalima poput Outlook, Dimensions, Terraneo, MoDem, Sonus i mnogih drugih.
 
Njegov interes za psytrance kulturu i glazbu došao je preko mnogih underground partija i festivala na kojima je doživio i vidio njen pravi potencijal.
 
Attackova tvornica program je Autonomnog kulturnog centra, sufinancirana je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova.

Attackova tvornica - radionica DJ-inga | Facebook