Preskočite na glavni sadržaj

Artonauti - podcast o kreativnim procesima suvremenih umjetnica/-ka

Artonauti - podcast o kreativnim procesima suvremenih umjetnica/-ka
Psihologinja, književnica i autorica Tomica Šćavina u okviru programa razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe započela je realizaciju projekta 'Artonauti' koji za cilj ima gledateljima predstaviti stvaralački žar umjetnika. Program čine polusatne emisije - razgovori autorice s gostima umjetnicima - koje se objavljuju na YouTube kanalu Artonauti.
Artonauti je serija polusatnih emisija kojima je cilj dijeljenje stvaralačkog žara s gledateljima, te istraživanje kreativnih tijekova kako bi se gledateljima predočila sva ljepota, zahtjevnost i višedimenzionalnost stvaralaštva. Projekt je interdisciplinaran, umjetničkog je i edukativnog karaktera. 

Osim što će govoriti o sebi i svojim umjetničkim procesima, gosti - umjetnici će predstaviti svoje najnovije radove. U prvim emisijama autorica je ugostila fotografkinju, spisateljicu i povjesničarku umjetnosti Aleksandru Orlić te multimedijalnog umjetnika Dalibora Barića. Naredne epizode pratite na YouTube kanalu projekta.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.