Preskočite na glavni sadržaj

Arhitektura za djecu - radionica u Zbirci Richter 'Idemo na Vrhovec'

U okviru digitalnog projekta Arhitektura za djecu, 24. rujna će se održati kreativna radionica u Zbirci Richter u Zagrebu pod nazivom 'Idemo na Vrhovec', namijenjena djeci od 3 do 6 godina.
vrijeme: 24.09.2022. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.arhitekturazadjecu.com

Ciklus radionica „Idemo na Vrhovec“ u nadolazećim mjesecima posvećen je čitanju. 
Ove subote radionica će započeti čitanjem i proučavanjem elektroničkih edukativnih slikovnica iz serijala „Arhitektura za djecu“, autora Danijela Srdareva. 
Mali sudionici će se upoznati s arhitektima Stjepanom Planićem, Vjenceslavom Richterom i Bernardom Bernardijem te njihovim radom. 
Inspirirani oblicima i teksturama koje su arhitekti koristili u svom radu, djeca će kroz likovnu igru, napraviti zajedničku zgradu na papiru.
 
Voditeljica radionice je Lana Gospodnetić, odgajateljica. 
 
Radionica je besplatna, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. 
 
Točan termin održavanja: subota, 24.9.2022. od 11 do13h
 
Kako doći do Zbirke Richter: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.
Dodatne informacije: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili radionice.richter@msu.hr