Preskočite na glavni sadržaj

Arhitektura i kultura stanovanja u Zagrebu 1880.-1940.

Prva javna tribina projekta Arhitektura i kultura stanovanja u Zagrebu 1880.-1940. posvećena je akciji S.O.S. za stari Zagreb realiziranoj 1977. godine u sklopu Akcije S.O.S. za baštinu
vrijeme: 08.04.2024. -
url: https://www.d-a-z.hr/

Prva javna tribina u sklopu istraživačkog projekta Arhitektura i kultura stanovanja u Zagrebu 1880.-1940. održat će se u ponedjeljak 8. travnja 2024. s početkom u 18:00 sati u Društvu arhitekata Zagreba (Trga bana Jelačića 3/1).
Na tribini sudjeluju sudionici Akcije S.O.S. za stari Zagreb, akademkinja Željka Čorak, povjesničarka umjetnosti Snješka Knežević, urbanist Slavko Dakić i arhitekti Krešo Ivaniš i Branko Silađin koji će u razgovoru s Irenom Kraševac i Tamarom Bjažić Klarin govoriti o problemima grada sedamdesetih godina prošlog stoljeća koji su ih potaknuli na akciju te njezinim refleksijama u osamdesetim godinama, uključivši i problematiku u kojoj se Zagreb trenutačno nalazi.
Dio programa su projekcija televizijskog priloga S.O.S. za stari Zagreb i predstavljanje dokumentacije izložbe S.O.S. za Zagreb održane prigodom Akcije u Galeriji Forum.

O projektu