Preskočite na glavni sadržaj

Antisezona Borealis: niše, kristali, korijenje

Peti blok pete godine Antisezone ujedno je i posljednji blok ove godine, a pod nazivom 'Antisezona Borealis: niše, kristali, korijenje' će se održati od 21. do 26. studenoga  u Muzeju suvremene umjetnosti i Tala Ple(j)s-u u Zagrebu.
vrijeme: 21.11.2023. - 26.11.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://antisezona.space/

Dok se naša tijela u gradovima, baš kao i ona u šumama, polako smiruju i pripremaju na dugu mračnu zimu, program ANTISEZONE donosi nam izvedbe kristale, koje će nam dugo ostati titrati sustavima: na retinama, u ušima, u žilama, u vrijeme nadolazeće hibernacije.
 
Prva niša u koju Vas pozivamo jest premijera plesnih umjetnica Anike Cetine i Valentine Miloš, Ova: Misericordia. Mozartov Rekvijem u d-molu, teme života i smrti, potraga za smislom i prihvaćanjem pulsiraju iz ovog rada, ukorijenjenog u bliskom prijateljstvu i suradništvu autorica.
 
Druga niša jest premijera O, nastavak suradnje Sonje Pregrad s grupom umjetnica_ka: Ivanom Bojanić, Viktorijom Bubalo, Annom Javoran, Lanom Hosni, Nikom Pećarinom i Evom Priečkovom. O nastavlja mišljenje prostora plesa i koreografije pitanjima, odnosno slikama otpornosti, međupovezanosti, uništenja, tuge i žalovanja, paralize i pokreta, tenzičnosti antropocentrične pozicije.
 
Treća niša, izvedbena instalacija Stalni postav sadašnjosti kolektiva Federacija iz Slovenije privremeno se smješta u muzejske prostore s misijom transformiranja datog okruženje u neposredno iskustvo propitivanjem uloga svih prisutnih. Tko je figura/eksponat, tko postavlja, tko promatra?
 
Blok zatvaramo četvrtom nišom, zimskom izvedbom Najtužnije Metode. Ikad. - Izvedbenih krajolika niskog potencijala i visokog rizika Umberta Lancie i Silvije Marchig/ Kik Melone.  Autori nas pozivaju na sanjarenje i fantaziju o prošlim izvedbama, o plesu unutar našeg tijela i onome u eksploziji umiruće zvijezde.
 
Uz izvedbe, pozivamo vas da popratite program Hangover sesije, razgovor s publikom i umjetnicima kojeg će voditi Luka Ostojić i Tea Kantoci te program Open House na kojem će plesna umjetnica Valentina Miloš prepričati svoje iskustvo sudjelovanja u Koreografskom obratu u Ljubljani u sklopu Life Long Burning projekta kojeg smo dio.
 
Više informacija o rasporedu, predstavama i ulaznicama nađite u prilogu ili na online platformama website | Facebook | Instagram.