Preskočite na glavni sadržaj

Ansambl Lado snimio domoljubni spot u povodu Dana državnosti

Ansambl Lado i sastav Jazziana Croatica Borne Šercara snimili su u povodu Dana državnosti spot za pjesmu 'Moja ponosna', koji će premijerno biti prikazan 30. svibnja, s početkom u 12 sati, putem službenog YouTube kanala Ansambla Lado.
vrijeme: 30.05.2023. -
url: https://www.lado.hr/

LINK: Ansambl Lado - YouTube

Pjesma "Moja ponosna", naglašavaju iz Lada, domoljubne je tematike i novi je singl Lada, Borne Šercara i njegove Jazziane Croatice.
 
Kako se ističe u priopćenju, umjetnice Ansambla Lado u spotu svojim jedinstvenim, bogatim, ali različitim nošnjama gledatelje vode kroz hrvatske krajeve. Svaka od njih priča svoju priču kroz dobro poznati etno i jazz zvuk, koji donose Šercar i njegov bend, dodaje se.
 
Spot za pjesmu, vizualnim eklekticizmom, podsjeća na bogatstvo hrvatske geografske i kulturne raznolikosti. Priču o malenoj, ali kulturom i temperamentom srčanoj zemlji, režijski i umjetnički potpisuje Frane Pamić.
 
Pjesma je nastavak suradnje posebnog projekta Ansambla Lado s Bornom Šercarom i Jazzianom Croaticom, koja je strukovnu potvrdu dobila na nedavnoj 30. dodjeli Porina, gdje je projekt nagrađen u kategoriji najboljeg World Music albuma.
 
Album "Untamed" objavljen je 2022. godine te etno i jazz izričajima donosi najljepše hrvatske bajke i mitove.
 
"Moja ponosna" tematski je i konceptualni iskorak, svojevrsna nadogradnja projekta čije koncerte publika željno iščekuje diljem Hrvatske, napominje Lado i dodaje kako je "Moja ponosna" šarmantna priča koja naglašava jedinstvene hrvatske ljepote, kojima se možemo ponositi.
 
Izvor: Hina