Preskočite na glavni sadržaj

Animafest Zagreb 2023 predstavlja odabrane kratkometražne, studentske i hrvatske filmove

Od 1800 prijavljenih filmova iz 93 zemlje svijeta, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb predstavlja službenu selekciju odabranih filmova u kategorijama Veliko natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma i Natjecanje hrvatskog filma.
vrijeme: 13.03.2023. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.animafest.hr/hr/

U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovale Margit Antauer i Marina Kožul pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma i Natjecanje hrvatskog filma, a Jasminka Bijelić Ljubić i Hana Tintor birale su filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.
 
Samo je u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma prijavljeno gotovo 900 filmova, a odabrano njih 42. U Natjecanje studentskog filma je između 830 prijavljenih u konkurenciju odabran 41 film, a u Natjecanje hrvatskog filma uvršteno je 19 filmova.
 
Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 5. do 10. lipnja 2023.
 
Rezultati selekcije Velikog natjecanja dugometražnog filma, Natjecanja filmova za djecu, Natjecanja VR animacije te Svjetske Panorame, kao i ostalih programskih cjelina bit će objavljeni uskoro.

Popis odabranih filmova pronađite OVDJE!