Preskočite na glavni sadržaj

Andrea Bocelli slavi 30 godina karijere u pulskoj Areni

Andrea Bocelli, jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, proslavit će tri desetljeća karijere koncertom u pulskoj Areni 30. kolovoza čime se nakon gotovo dvadeset godina vraća na jednu od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom, najavili su organizatori koncerta Charm Music. 
vrijeme: 30.08.2024. -
mjesto: Pula

Bocelli, koji je do sada u svijetu prodao više od 90 milijuna primjeraka svojih izdanja, u pulskom je amfiteatru nastupio 2005. godine.
U svijetu prepoznat kao predvodnik talijanske vokalne tradicije, Andrea Bocelli rođen je u Toscani. Pjevačko umijeće usavršavao je pod vodstvom mentora Franca Corellija, a proslavio se pobjedom na glazbenom festivalu Sanremo 1994. godine. Istodobno je započeo i klasičnu karijeru, izvodeći remek-djela iz opernog repertoara, te se probio na međunarodnu scenu, podjednako osvojivši ljubitelje opere, ali i pop publiku. 
Tijekom godina Bocelli je nastupao na svim značajnim svjetskim pozornicama te izdao 17 studijskih albuma, a album "Sì" iz 2018. bio je na prvom mjestu britanske i američke ljestvice albuma te je postao Bocellijev prvi album koji se popeo na vrh ljestvice u obje zemlje.
Njegov zadnji album "Believe" iz 2020. "duhovna je autobiografija" koja sadrži poznate pjesme poput "You'll Never Walk Alone" i "Amazing Grace" te originalne pjesme koje su, među ostalima, skladali sam Bocelli i Ennio Morricone.
Bocelli je 2010. godine dobio svoju zvijezdu na hollywoodskom Walk of Fame, tijekom karijere šest je puta nominiran za nagradu Grammy i šest puta za nagradu Latin Grammy. Nastupao je, uz ostalo, za četvoricu predsjednika SAD-a, trojicu papa, britansku kraljevsku obitelj te na svečanostima otvaranja Olimpijskih igara i u drugim prigodama.

(Hina)