Preskočite na glavni sadržaj

ALU Zagreb u Bunkeru IV

Otvorenje izložbe 'ALU Zagreb u Bunkeru IV' na kojoj izlažu studentice s Grafičkog odsjeka - Doria Jantolić, Hana Volner, Ivana Flekštajn i Magdalena Biškup, održat će se u petak 24. studenog u 19 sati u prostoru Art room - Centar za mlade Bunker u Samoboru.
vrijeme: 24.11.2023. - 31.12.2023.
mjesto: Samobor
url: https://www.samobor.hr/bunker
ALU u Bunkeru IV
Na ovogodišnjem, četvrtom po redu, predstavljanju Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u Galeriji Art room Centra za mlade Bunker odlučili smo predstaviti četiri studentice Grafičkog odsjeka. Studentice su se istaknule predanim radom i trudom koji je prepoznao i međunarodni žiri.
U sklopu festivala dječje knige Notte di Fiaba u Riva del Garda (Italija) ( Web: www.nottedifiaba.it, Facebook: Notte di fiaba, Instagram: ndf), održan je međunarodni natječaj za ilustratore, koji se na temu različitih autorskih tekstova provodi već desetak godina. Ovogodišnja tema su bila Gu­lliverova putovanja, odnosno jedna duhovita priča inspirirana Gulliverom, iz pera Marca Nuccia, mladog afirmiranog talijanskog pisca.
Četiri studentice grafičkog odsjeka, Hana Volner (klasa Junaković), Doria Jantolić (klasa Junaković), Ivana Flekštajn (klasa Šimrak) i Magdalena Biškup (Junaković, na Erasmusu u Antwer­pe­nu), sudjelovale su na međunarodnom natječaju. Ilustracije i story boardovi su nastali pod mentorstvom red .prof. art. Svjetlana Junakovića.
Žiri u sastavu Francesca Tancini, Eleonora Cumer, Matteo Gubellini, Svjetlan Junaković i Chiara Tomasi, odabrao je radove svih četiriju studentica za izložbu u Museo Alto Garda te su uvrštene u raskošan katalog koji prati izložbu. Naše su studentice u jakoj konkurenciji dobile i tri vrijedne nagrade: Ivana Flekštajn osvojila je drugu nagradu, Doria Jantolić treću nagradu i Hana Volner posebnu nagradu žirija Livio Sossi.
U kolovozu 2023. otvorena  je izložba i održana dodjela nagrada.
Na ovoj izložbi gledatelji će imati priliku vidjeti proces stvaranja skica, ilustracije, te story boa­rda koji su preduvjet za izradu dječjih knjiga - slikovnica.
- red. prof. art. Svjetlan Junaković